Spalanie w 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja nie ma 1Z ale mam JR w Mk2 i mam dokładnie to samo !!! Jeśli mam mało paliwa tzn tak koło rezerwy to silnik mi dłuzej kręci zanim odpali ) jak jest więcej to pali zawsze na dotykMaciuś01 pisze:Jeszcze jedno u mnie jak zaczyna się kończyć paliwo to silnik długo kręci zanim zapali czy u was też tak jest?
Re: Spalanie w 1Z
radzę czytać ze zrozumieniem- w TDI po 600 jest jeszcze poł baku prawiePinkFloyd pisze:
To coś za duzu...600km dla TDI to stanowczo za mało....
grze693 pisze: zalałem 55 litrów miałem pusto i mam przejechane 600 km a wskazówka jest na kresce przed połową zbiornika
- ZibiGolfTDI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja w swoim 1Z, przejeżdżam koło 900km, z tym, że do mojego wchodzi 62-64 litry i to sprawdzone, bo na różnych stacjach taki wynik osiągałem, oczywiście nie tankuję do pierwszego wyłączenia pistoletu dystrybutora, tylko jeszcze kilka razy mi odbija, ale zawsze mam ponad 60 litrów, a przecież o własnych siłach golfik do stacji dojeżdża, co do wskazań wskaźnika paliwa, to wskazówka od dołu atakowała już tą ostatnią czarną kreskę poniżej czerwonych, a golf jechał. Ogólnie mam bardzo ciężką nogę, spalanie średnie 6,5 litra, ale na trasie golfik jeździ w przedziale 160-180km/h. Kiedy miałem kadetta 1.8i palił mi 14 litrów wachy, więc te 6,5 litra ropy to wynik rewelacja dla mnie. Przez dynamiczną jazdę w trasie nie mam różnicy w spalaniu między miastem i cyklem pozamiejskim-autostradowym.
VW GOLF 1.9 TDI + VW POLO 1.0 HZ
- west_kolo
- Ma gadane
- Kontakt:
moj srednio pali okolo 3,8 litra w cyklu miesanym, zima wiadomo zawsze troszke wiecej, srednio jezdze do predkosci 130 -140 km/h , a moj rekord to 2,8 jadac 70 km po walnieciu w psa i wiszacym na pol zderzakiem, i tylko 2,8 pokazal mi komputer dobrze ze mialem swiadkow jadacych ze mna... 1z to bardzo oszczedny motor:) c
- jablo81
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mój 1Z po wlaniu 45-46litrow ropy przejedzie ok 1000km. Kiedy tylko wskazówka od paliwa zaczyna dotykac rezerwy zawsze tankuje-nie jezdze na rezerwie. Czyli wychodzi ok 4,5-4,6 z tym ze 80% jazdy to traska, predkosci 110-120km/h
Bardziej dynamicznego i oszczedniejszego diesla nie ma chyba na swiecie, biorąc pod uwage roczniki naszych TDIków
Bardziej dynamicznego i oszczedniejszego diesla nie ma chyba na swiecie, biorąc pod uwage roczniki naszych TDIków
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt: