Jak wytłumaczysz fakt że wcześniej paliło na "dotyk" a teraz nie?Mapa wyblakła?Obroty w normie...Znam przypadki że po 60kkm PD lub CR przerobiono na złom.Nic nie ma pewnego...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Oj oj...ty o problemie z mechanicznym zuzyciem pompy a ja o problemie ze zbyt mala iloscia obr. Dlatego tez czasem regeneracja rozrusznika wystarczy (albo swieze AKU) co widac w postach kolegow i z mojego doswiadczenia....oldstaszek pisze:Jeszcze raz podkreślam- istnieje prosta zależność mechaniki i elektroniki.
Jak wytłumaczysz fakt że wcześniej paliło na "dotyk" a teraz nie?Mapa wyblakła?
Prosze Cie...zawsze tak samo uwazalem i zdania nie zmieniajaradeus pisze:Witam
rob555 w końcu zaczynasz widziec problem troszke inaczej, to dobrze!![]()
Mozesz sprówac vagiem, ale musisz miec jego pełną wersje, wchodzisz w select/engine/login/12233/adaptacje/05 tam masz 32768, wpisz np. 33267 i zapisz jak nie da to pokarze error i max ile mozesz wpisac, za duzo nie dasz rady bo nastawnik tego nie przyjmie, wpisuj do tego momentu az odrzuci i bedziesz wiedział jaka to liczba jest któa przyjmie. Ale za duzo nie podniesiesz w ten sposób dawki startowe- ale niektórym pomaga. jak nie to korekcja dawki u tunera.sebastuss pisze:witam
od niedawna sledze to forum (jest zaj...i bardzo ciekawe)
przeczytałem ten watek od A do Z
tez mam problem z zapalaniem na ciepłym silniku na zimnym pali na dotyk(zwlaszcza ze dzisiaj poprawilem kat wtrysku bo sie okazalo ze jest masakryczny )
chcialbym zmianic mapy startowe poniewaz po przeczytaniu wszystkich postow w tym temacie wydaje mi sie to najlepszym rozwiazaniem
moj znajomy ma audi A3 1.9 TDI 110Ps przerobiony podobno na 130 po chiptuningu i jezdzi juz tym kilka lat bez problemów(a musze przyznac niezle go goni) poza tym chip byl juz kilka lat wstecz zalozony zanim to auto kupil
moj silnik to AHF
gdzie moge znalezc jakies dane na ten temat i ewentualne wskazowki jak to zrobic?
za kazda pomoc z gory wielkie dzieki
pozdrawiam
Tylko zrób tym HDI ponad 300 tys km i wtedy daj swoja opinie- zobaczymy ile na tym dystansie zostawisz kasy na same wtrsykiSMUTNYINDYK pisze:Panowie! Moja żona ma Beetla 19 TDI ALH z przebiegiem 177000km i tenże pojazd pali na zimno i na ciepło wręcz super[czasami wydaje mi się że aż za szybko] i jak to wszystko czytam to włos mi się jeży, że coś może się popieprzyć. I tu napiszę na tym forum pewnie coś oburzającego. Niedawno sprzedałem Citroena 2.0 HDI[pojazd na F] i ten do końca palił w każdej sytuacji perfect. Teraz kupiłem C-MAXA z FRANCUSKIM silnikiem 1.6 HDI[u Forda nazywa się TDCI] i ten zachowuje się też doskonale. Tu rodzi się pytanie- gdzie ta gównianość wszystkiego co na F. Żona zaparła się na Beetla, ale jak to czytam to dostaję koszmarów nocnych.
Mozesz sprówac vagiem, ale musisz miec jego pełną wersje, wchodzisz w select/engine/login/12233/adaptacje/05 tam masz 32768, wpisz np. 33267 i zapisz jak nie da to pokarze error i max ile mozesz wpisac, za duzo nie dasz rady bo nastawnik tego nie przyjmie, wpisuj do tego momentu az odrzuci i bedziesz wiedział jaka to liczba jest któa przyjmie. Ale za duzo nie podniesiesz w ten sposób dawki startowe- ale niektórym pomaga. jak nie to korekcja dawki u tunera.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości