ja miałem troszeczkę mniej syfu przy przebiegu około 300 000 i 90 konny motor wypluł mi wtedy 98 kuni

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ja miałem troszeczkę mniej syfu przy przebiegu około 300 000 i 90 konny motor wypluł mi wtedy 98 kuni
Można mechanicznie przez zaślepkę.pyra666 pisze: 1) czy w ATD PD da się bez problemu zaślepić mechanicznie EGR? czy komputer będzie wywalał błędy??
Czasem zauważa się poprawę przyspieszenia z niższych obrotów, niektórzy piszą o niższym spalaniu, silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał. Wszystko powinno być w porządku.pyra666 pisze: 2) mój golfik w okresie październik - czerwiec sporo spędza w mieście, czy zaślepienie egr może w jakiś negatywny sposób wpłynąć na użytkowanie auta?
Ilu fachowców tyle opinii. Są ludzie co jeżdżą kilka lat bez EGR i mają w kilku autach domowych usunięte układy EGR z obiegu. Inni zaś po 5 dniach od zaślepieniu znajdują usterki związane (lub mylnie kojarzone przez zbieg okoliczności) z zaślepieniem EGR.pyra666 pisze: 3) jakie mogą być inne negatywne skutki uboczne po zaślepieniu? przeglądałem ten temat, i niektórzy straszą wypalaniem tłoka, podniesiona temp spalin itp.
pozdro
Co powoduje szybsze nagrzewanie sie silnika??JacekB pisze:
Czasem zauważa się poprawę przyspieszenia z niższych obrotów, niektórzy piszą o niższym spalaniu, silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał.
No wiem ze w nowszych silnikach muszą byc z dziurkami, tak moi starsi mają w doblo 07r 1.9 jtdm, ale własnie nie wiem jak jest u mnieBehemoth1987 pisze:jak sie zdecydujesz to mam zaślepki egr z otworkami do nowych tdi otworki są po to by nie wywalało błędu ale u ciebie chyba mozna cąłkowicie zaślepic egr mam też takie zaślepki ale to niech wypowie sie ktoś mądrzejszy
nagrzewa sie dluzej w dodatku szybciej traci temp i znowu musi sie nagrzac wiec spalanie to moze ale wzrosnacJacekB pisze: silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał. Wszystko powinno być w porządku.
Dlaczego tak jest?? co jest przyczyna??zimnylech pisze:nagrzewa sie dluzej w dodatku szybciej traci temp i znowu musi sie nagrzac wiec spalanie to moze ale wzrosnacJacekB pisze: silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał. Wszystko powinno być w porządku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 78 gości