Golf TDI 94r, zamontowany jest w nim sterownik o numerze 028 906 021 C i w sterowniku tym tkwi tzw. "CHIP" którego ja poprostu nie chce, pytanie jaki moge założyć sterownik w zamian tego, tak aby było wszystko OK ?
Na alledrogo znalazłem tylko coś takiego ale na końcu jest 'B' zamiast 'C' może byc taki ?
Samochód kupiłem w " Faterlandzie" w briefie wpisana adnotacja ( tłumaczenie) '... zwiększenie mocy przez zmiane sposobu pracy, znak urządzenia sterującego Hardware nr 248, Software nr 8945/8946 i Chip 8945K, 8946T, po czym skreślona jest moc 60 Kw a wpisana nowa wartość 80 Kw..) po tym jak szwaby zdemontowali komputer to odechciało mi sie tego ECU więc szukam seryjnego żeby mieć z głowy. Czy auto jest bardzo mocne tego nie moge powiedzieć bo nie mam porównania, ale napewno pali więcej ( jest to mój pierwszy golf z silnikiem TDI), dopuszczam też taką opcje żeby sprawdzić czy to co tam pozmieniene jest w ECU jest w miare bezpieczne dla silnika ale nie wiem zabardzo gdzie i podejrzewam że wiązałyby się z tym dosyc duże koszta w stosunku do nieruszanej używki ECU.
Troszke przydługawy ten mój problem ale jesli ktoś pomoże to będe bardzo wdzięczny

[ Dodano: 14 Mar 2007 19:24 ]
silnik to oczywiście 1Z