Jak najlepiej zmierzyć spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak najlepiej zmierzyć spalanie
Witam,
Od niedawna mam Golfa II 1.6 d z '87 roku. Chciałbym dowiedzieć sie ile pali na 100 km.
Nalałem pełny bak i czekam aż mi spadnie do połowy pojemności zbiornika. I tu moje pytanie jaką pojemność może mieć zbiornik w takim autku z tego roku. Mam książkę do niego ale tam tego nie znalazłem.
Może ktoś by mi podpowiedział
Pozdrowienia
Od niedawna mam Golfa II 1.6 d z '87 roku. Chciałbym dowiedzieć sie ile pali na 100 km.
Nalałem pełny bak i czekam aż mi spadnie do połowy pojemności zbiornika. I tu moje pytanie jaką pojemność może mieć zbiornik w takim autku z tego roku. Mam książkę do niego ale tam tego nie znalazłem.
Może ktoś by mi podpowiedział
Pozdrowienia
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
I żeby było jeszcze bardziej wiarygodne to tankujesz do pierwszego "pyknięcia" pistoletuGobo90 pisze:to jest najlepszy sposób dodam tylko ze najlepiej tankować sie w tym samym cpnie i w tym samym dystrybutorzeCorvax pisze:Lejesz do pełna, przejeżdżasz 100km, i znów lejesz do pełna i wiesz ile spalił na 1ookm
ja tez tak zawsze robie jak chce sprawdzic. ta sama stacja, ten sam dystrybutor.Gobo90 pisze:to jest najlepszy sposób dodam tylko ze najlepiej tankować sie w tym samym cpnie i w tym samym dystrybutorzeCorvax pisze:Lejesz do pełna, przejeżdżasz 100km, i znów lejesz do pełna i wiesz ile spalił na 1ookm
lejesz do pierwszego dobicia pistoletu, bez dolewania.
robisz ile chcesz km, koło 100-150 bedzie ok.
wlewasz znowu do pierwszego odbicia, bez dolewania.
bierzesz kalkulator i liczysz:
ilość litrów podzielić przez liczbe kilometrów razy 100 i wychodzi Ci spalanie.
wsio w temacie