Jak odpowietrzyc uklad paliwowy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Jak odpowietrzyc uklad paliwowy?
Ten temat istnial ale ja potrzebuje pomocy natychmiast i nie moge przezucac forum, otoz postawilem samochod przed blokiem jeszcze normalnie mi pracowal,zgasilem go,poszedlem do domu po lejek aby paliwo zalac no i lejek na wycieraczke pale i samochod nic a nic nie raguje zupelnie nie mruknie niczym, zalalem paliwo, podobnie nic.. powiedzcie mi jak moge szybko go odpowietrzyc, czeka na mnie masa spraw a samochod jest mi niezbednie potrzebny..błagam!!
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2007 12:43 przez piotrekgal, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
bongo pisze:Najszybciej odpowietrzysz odkręcając nakrętki z wtrysków.Najlepiej żeby jedna osoba kręciła rozrusznikiem a druga popuszczała nakrętki do momentu aż poleci ropa.
hmm dzieki temu nic nie bede mogl uszkodzic? zabawa z wtryskami nie brzmi zbyt bezpiecznie, powiedz mi bo jestem nieco zielony, nakretki maja jakis charakterystyczny wyglad?jak je odroznic
Wtrysków nie ruszysz,odkręcasz nakrętki z metalowych rurek które idą od pompy wtryskowej..Przeglądnij jeszcze ten temat,zobaczysz o co biega:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90663
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90663
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
piotrekgal dokładnie to wczoraj robiłem po remoncie silnika ale kilka razy i pomogłog_siekierda pisze:co do odpowietrzania można jeszcze kręcić rozrusznikiem przy całkowicie wciśniętym pedale gazu
aż zajechałem akumulatorek po ostatnie Ah jakie były w nim
później go podładowałem i zapalił od strzała
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
RobertP pisze:piotrekgal dokładnie to wczoraj robiłem po remoncie silnika ale kilka razy i pomogłog_siekierda pisze:co do odpowietrzania można jeszcze kręcić rozrusznikiem przy całkowicie wciśniętym pedale gazu
aż zajechałem akumulatorek po ostatnie Ah jakie były w nim
później go podładowałem i zapalił od strzała
Probowalem robic tak jak mowisz mzoe jakies 9,10x i nic no i odkrecalem nakretki od wtryskow i tez nic nie dalo .. odkrecalem tylko 3 bo do 4 jest ciezki dostep nawet i niemozliwy z tym kluczem ktorym mialem.
[ Dodano: 07 Mar 2007 12:44 ]
bongo pisze:Ale leciała ropa czy powietrze tylko?trzy nakretki odkrecilem bo do czwartej niebylo dostepu do odkrecenia i niestety nie pomoglo
w jednym z przewodow moze kropla, dwie krople paliwa polecialy z pozostalych nic, susza i powietrza tez nie wyczulem.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt: