Witam
Mam problem z uzyskaniem pełnej mocy w moim aucie. Wszystkie podstawowe usterki są usunięte tzn. przepływka, kierownice w turbo, zaworki itd. Auto zostało poddane badaniu na vag-com, nie ma żadnych błędów ale niepokoi mnie wynik z grupy 008 z strefy 2 tj. "Teoretyczna wielkość dawki paliwa" wartość powinna oscylować w granicach ok 40-50 a wskazania wynoszą 9.3 bez względu na położenie pedału przyspieszenia.
Jeżeli ma to wpływ na uzyskanie pełnej mocy to proszę o porade co może mieć wpływ na uzyskanie takiej dawki?
Odczyt z vag-com Grupa 008 strefa 2 wartość 9,3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
w kanale 08 mierzona jest teoretyczna dawka paliwa na podstawie polozenia pedalu przyspieszenia w mg/cykl niestety ja nie posiadam danych jaka ona powinna byc przy tkz przegazowaniu. To tylko teoretyczna dawka realna zalezna jest od wielu czynnikow
pozdarwiam daro
przeczytaj tabelke!
pozdarwiam daro

przeczytaj tabelke!

nie ma glupich ludzi sa tylko trosze inni
Program Vag-com pokazuje wartości zmierzone w strefie 2 i wartości jakie generuje komputer(3) w zależności od położenia pedału gazu i wartości te powinny być do siebie zbliżone, oprócz tego poniżej tabeli z wartością znajduje sie przedział zakresu w jakim powinna ta wartość oscylować.
Jeżeli zależy to od wielu czynników to m.in. od jakich?
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak na marginesie to wymagane i zmierzone ...pele100 pisze:Program Vag-com pokazuje wartości zmierzone w strefie 2 i wartości jakie generuje komputer(3) w zależności od położenia pedału gazu i wartości te powinny być do siebie zbliżone, oprócz tego poniżej tabeli z wartością znajduje sie przedział zakresu w jakim powinna ta wartość oscylować.