żółta kontrolka oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
żółta kontrolka oleju
szukajka nie działa a ja mam taki mały problem w moim ASZ, może ktoś pomoże
w czasie jazdy zapaliła się kontrolka oleju na żółto, oczywiście z sygnałem dźwiękowym i jest cały czas
poziom oleju sprawdzony jest ok
podpięcie do kompa też nie wyrzuciło żadnego błędu
kontrolka wyskakuje już 3 raz, dotąd jedyne co pomagało to kasowanie jej odłączeniem aku, co oczywiście nie jest jak widać rozwiązaniem
w czasie jazdy zapaliła się kontrolka oleju na żółto, oczywiście z sygnałem dźwiękowym i jest cały czas
kontrolka wyskakuje już 3 raz, dotąd jedyne co pomagało to kasowanie jej odłączeniem aku, co oczywiście nie jest jak widać rozwiązaniem
www.vwpolo-squad.pl
190KM/395Nm
by Aligator Master's Tuning
190KM/395Nm
by Aligator Master's Tuning
Re: żółta kontrolka oleju
Katherina pisze:szukajka nie działa a ja mam taki mały problem w moim ASZ, może ktoś pomoże
wlacz zaplon i podnies maske musi zgasnac
nie będę się tutaj mądrzył, ale częstą bolączką jest czujnik oleju (a chyba dokładniej czujnik ciśnienia oleju) mnie to też już się przytrafiło.
luz jak olej jest nie ma się czym przejnować. sprawdź to co mówią mądrzejsi a w razie ostateczności pomyśl i skonsultuj się w sprawie tego czujnika
hej
luz jak olej jest nie ma się czym przejnować. sprawdź to co mówią mądrzejsi a w razie ostateczności pomyśl i skonsultuj się w sprawie tego czujnika
hej
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102331]były ULUBIENIEC[/url]
inek możliwe
ja jechałem na zlota (ostatni we wrocławiu) to nagle zgubiłem moc. obroty leciały w dół, wcisnąłem sprzęgło, zacząłem hamować tak żeby nie narazić się i kogoś. oborty zatrzymały się na 950, zabuczało i pojawiła się kontrolka oleju (dla mnie wyglądała na żółtą, ale z powodu że byłem w szoku mogła być czerwona)
wyłączyłem silnik. ściągnąłem obudową sprawdziłem pasek (był ok). po chwili zapaliłem i pojechałem.
potem znajomy sprawdził mi kompem i stwierdził potem, że uaktywnił się ten właśnie czujnik oleju.
ja jechałem na zlota (ostatni we wrocławiu) to nagle zgubiłem moc. obroty leciały w dół, wcisnąłem sprzęgło, zacząłem hamować tak żeby nie narazić się i kogoś. oborty zatrzymały się na 950, zabuczało i pojawiła się kontrolka oleju (dla mnie wyglądała na żółtą, ale z powodu że byłem w szoku mogła być czerwona)
wyłączyłem silnik. ściągnąłem obudową sprawdziłem pasek (był ok). po chwili zapaliłem i pojechałem.
potem znajomy sprawdził mi kompem i stwierdził potem, że uaktywnił się ten właśnie czujnik oleju.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102331]były ULUBIENIEC[/url]
KOMPUTER SILNIKA MA TO CENTRALNIE W D... CO SIE DZIEJE Z OLEJEM W SILNIKU TWOJ KOLES STWORZYL CIEKAWA TEORIA POZDROcwb pisze:inek możliwe