Drży kierownica cały czas tz. na postoju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Drży kierownica cały czas tz. na postoju
Witam Klubowiczów
Na postoju na biegu jałowym trzęśie mi kierownicą i wydobywa się przy tym straszliwy dzwięk nie do wytrzymania ,zdemontowałem osłony pod kierownicą, hałasuję przy kierownicy czy można coś z tym zrobić jak złapie kierownice to nie hałasuję ma luży góra ,dół jak szarpie.
Ostatnio wymieniłem w zwiąsku z tym poduszki pod silnik 3 sztuki wydech zrobiony zawieszenie super.
Może ktoś wie co tam się wymienia żeby te hałaśliwe drgania zlikwidować jest tam jakaś tulejka czy coś w tym stylu .
Proszę o pomoc bo już chce sprzedać golfika takie to jest irytujące
Pozdrawiam
MKIII Variant 1.9 d (1Y)
Na postoju na biegu jałowym trzęśie mi kierownicą i wydobywa się przy tym straszliwy dzwięk nie do wytrzymania ,zdemontowałem osłony pod kierownicą, hałasuję przy kierownicy czy można coś z tym zrobić jak złapie kierownice to nie hałasuję ma luży góra ,dół jak szarpie.
Ostatnio wymieniłem w zwiąsku z tym poduszki pod silnik 3 sztuki wydech zrobiony zawieszenie super.
Może ktoś wie co tam się wymienia żeby te hałaśliwe drgania zlikwidować jest tam jakaś tulejka czy coś w tym stylu .
Proszę o pomoc bo już chce sprzedać golfika takie to jest irytujące
Pozdrawiam
MKIII Variant 1.9 d (1Y)
Skoro drży tylko na postoju to musisz ciagle jezdzic. I bron Boże nie sprzedawac, moze nie chce zmienic wlasciciela i dlatego sie tak telepie i krzyczy Sorki za humorystyczne podejscie do Twojego problemu ale troszke mnie rozbawiles
"nie wdawaj sie w dyskusje z idiota, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a pozniej wykonczy doswiadczeniem"
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
andrzej1974, ja podejdę ciut poważniej - dałem się przewieźć koleżance i wypadła z drogi waląc wydechem. Do wymiany poszedł łącznik elastyczny wydechu. Tak mi wydech złożyli, że na wolnych obr drzy auto i kierownica. Jak przycisnę z buta końcówki wydechu to przestaje drgać (ale 1Y telepie się bardziej niż wszystkie TDI...). Może looknij, czy wydech na karoserię drgań nie przenosi, sprawdź wieszaki, osłony.
Ja oddaję swojego (po kolizji) do naprawy i kazałem to zrobić. Nie mniej AAZ i 1Y kulturą pracy są "trochę" w tyle.... Cudów się nie spodziewaj...
Pozdrawiam.
Ja oddaję swojego (po kolizji) do naprawy i kazałem to zrobić. Nie mniej AAZ i 1Y kulturą pracy są "trochę" w tyle.... Cudów się nie spodziewaj...
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
eeee będzie dużo lepiej- ciszej, mocniej itp. itd. Teraz CR mają ciśnienie wtrysku zbliżające się do PD, a CR umożliwia podzial wtrysku na kilka dawek, czego nie da żaden inny uklad, a ma to kolosalne znaczenie dla procesu spalania. VW odczkał lata, kiedy CR raczkowały- miały niższe ciśnienie, nękaly je awarie i choroby "wieku dziecięcego". Odczekał i dopracował Moim zdaniem wcale na tym nie stracił, bo PD Volkswagena miały przewagę nad ówczesnymi CRmarcin999 pisze:nie wiem czy to bedzie to samo :/
nie ma jak tdi vw szkoda ze juz niedlugo
Kiedyś była tu na forum duża dyskusja na ten temat. CR już są w Audi Q7, czy A8.
A kto powiedział że nie zostanie TDI Nie wierzę, żeby zrezygnowli z tego kultowego symbolu (tak jak z nazwy Golf). Tyle że literki mogą być np pomarańczowe
Pozdrawiam.
drgania kierownicy
witam
w moim 1z tez drga kierownica na wolnych obrotach spec stwierdzil ze mam za mala dawke paliwa podawana na biegu jalowym. moze to jest przyczyna - nie dam sobie glowy obciac ale musisz to sprawdzic.
oppozdrawiam Loo82
w moim 1z tez drga kierownica na wolnych obrotach spec stwierdzil ze mam za mala dawke paliwa podawana na biegu jalowym. moze to jest przyczyna - nie dam sobie glowy obciac ale musisz to sprawdzic.
oppozdrawiam Loo82
-
- Nowicjusz
Witam
Troche jak drzy no to ok ale bez przesady nie tak że nie idzie w aucie wytrzymać,po zmianie poduszek pod silni i skrzynie drzy jescze głośniej poduszki firmy febi.
Czy na poduszkach ustawia się silnik???
Wydech zrobiony cały, ten łącznik(siatka) przy korektorze też.
Moge cyfrówką nagrać filmik i przesłać normalnie tragedia.
Pozdrawiam
Troche jak drzy no to ok ale bez przesady nie tak że nie idzie w aucie wytrzymać,po zmianie poduszek pod silni i skrzynie drzy jescze głośniej poduszki firmy febi.
Czy na poduszkach ustawia się silnik???
Wydech zrobiony cały, ten łącznik(siatka) przy korektorze też.
Moge cyfrówką nagrać filmik i przesłać normalnie tragedia.
Pozdrawiam