Czasem nie równo pracuje silnik na wolnych obrotach...

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

waflos
Nowicjusz
Nowicjusz

Czasem nie równo pracuje silnik na wolnych obrotach...

Post autor: waflos » pn lut 05, 2007 23:44

Witam!

Tak jak w temacie: W moim 1,9 TDI czasem nie równo pracuje silnik na wolnych obrotach... i nie ma na to regóły czy zimny czy ciepły. Występuje dość często przy czym nie jest jakieś duże - takie delikatne. Dziwi mnie to bo tym bardziej diesel powinien chodzić równiutko. A moze mam za niskie obroty??? Dodam tylko że mam 69tyś km więc nie powinno być jakiejś awarii??? Może ktoś spotkał sie z czymś takim???czy można to jakoś sprawdzić???

pozdr.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » pn lut 05, 2007 23:55

Pewnie standard, koło dwumasowe, poniżej masz link [ Dodano: 05 Lut 2007 22:59 ]
Tu masz więcej http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +dwumasowe

waflos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: waflos » wt lut 06, 2007 00:12

PinkFloyd pisze:Pewnie standard, koło dwumasowe, poniżej masz link [ Dodano: 05 Lut 2007 22:59 ]
Tu masz więcej http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +dwumasowe
A co mogło byc tego przyczyną?? - przy takim przebiegu - 69tyś km???
Czy da się z tm jeżdzić czy czemuś to zagraż i trzeba jak najszybciej wymienić??? Jeśli tak to jaki to orientacyjnie koszt???

pozdr.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » wt lut 06, 2007 00:15

Lepiej wymienić bo siada po tym skrzynia :grrr: Taka jest tego wada, po zmianie na Valeo problem na stałe znika do końca życia autka- sam montowałem kilka ych zamienników i są ok :bigok: , najczesciej wina jazda na wysokim biegu przy małej pedkosci, sportowa zmiana biegów, szarpanie skrzynią, sprzegłem.

[ Dodano: 05 Lut 2007 23:20 ]
Tu znajdziesz sprzegło www.valeo.pl wejdz na katalog i na pojazdy i wybierz swój. Cena od 1200zł, orginalne dwumasowe od 2000 tys zł- które i tak po jakimś czasie padnie. Numer asortymentu 826317

waflos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: waflos » wt lut 06, 2007 00:54

PinkFloyd pisze:Lepiej wymienić bo siada po tym skrzynia :grrr: Taka jest tego wada, po zmianie na Valeo problem na stałe znika do końca życia autka- sam montowałem kilka ych zamienników i są ok :bigok: , najczesciej wina jazda na wysokim biegu przy małej pedkosci, sportowa zmiana biegów, szarpanie skrzynią, sprzegłem.

[ Dodano: 05 Lut 2007 23:20 ]
Tu znajdziesz sprzegło www.valeo.pl wejdz na katalog i na pojazdy i wybierz swój. Cena od 1200zł, orginalne dwumasowe od 2000 tys zł- które i tak po jakimś czasie padnie. Numer asortymentu 826317
Dzięki za informacje

Trochę mnie to zmartwiło - dośc poważny wydatek. Mam nadzieję że jednak bedę mógł jeszcze zrobić parę tysięcy km przed wymianą??? - w mieście nie jeżdżę na 5-ce...

pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”