podczas odpalania odcina elektryke
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
podczas odpalania odcina elektryke
Witam Wszystkich!!!Jestem nowy na tym forum i bardzo proszę o pomoc.Jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa III 1,9d i od pewnego czasu mam problem z jego odpalaniem.Objawia sie to tym że w momęcie przekręcania kluczuka w stacyjce (odcina mi się cała elektryka) gasną wszystkie kontrolki-akumulator kręci ale silnik nie zapala.Sytuacja taka zdarzyła mi się parę razy ale za drugim przekręceniem kluczyka kontrolki nie zgasły i golf zapalił.Niestety nie miałem tyle szczęścia dzisiaj.Akumlator jest nowy więc wykluczam aby to był problem.Proszę bardzo o pomoc i udzielenie mi wskazówek co może być przyczyną tych problemów.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: podczas odpalania odcina elektryke
Rowniez mysle ze to kosteczka stacyjki, tylko ja bym na rozbiurce popytal o taka.Sam kupilem egzeplarz taki zalozilem i teraz smigamorzellocsec pisze:Witam Wszystkich!!!Jestem nowy na tym forum i bardzo proszę o pomoc.Jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa III 1,9d i od pewnego czasu mam problem z jego odpalaniem.Objawia sie to tym że w momęcie przekręcania kluczuka w stacyjce (odcina mi się cała elektryka) gasną wszystkie kontrolki-akumulator kręci ale silnik nie zapala.Sytuacja taka zdarzyła mi się parę razy ale za drugim przekręceniem kluczyka kontrolki nie zgasły i golf zapalił.Niestety nie miałem tyle szczęścia dzisiaj.Akumlator jest nowy więc wykluczam aby to był problem.Proszę bardzo o pomoc i udzielenie mi wskazówek co może być przyczyną tych problemów.
Odnajduje sie...
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
10 zł???? Skąd taką kostkę wytrzasnąłeśmike NIES pisze:wyglada to na kostkę stacujki -przy kierownicy, kosztuje ona 10 zł, ale wymiana przerąbana
Nigdy się nie kupuje kostki stacyjki tańszej niż 50 zł NIGDY. Chyba, że ktoś lubi majsterkować Takie kostki za 30 zł mogą posziałać i 2 lata, a czesem po tygodniu mogą unieruchomić samochód...
Takie rzeczy jak: kostka stacyjki, czujnik temperatury, przepływomierz, N-75, termostat nie kupuje się marki Biedronka, DIT, czy Tesco, ale jak najlepsze. Tyle z tym zreźby, że lepiej kupić 2 -3 razy drożej i meić spokój na kiklanaście lat, niż kupić 3 sztuki na rok i wq**iać się unieruchomionym samochodem i godzinami dłubania (czy kosztami mechaników).
Znam przypadki, że kostka za 30 zł 5 dni wttrzymała. Oryginał kosztuje poniżej 100 zł (chyba ok 80) ale masz spokój na zawsze.
Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: podczas odpalania odcina elektryke
kostke kup ORYGINALNA w VW odpusc sobie zamiennik ja zalozylem kiedys tania za30 zl i w nocy przy 140 zgasly swiatla pozdro!