Witam
Przymierzam sie powoli do wymiany rozrzadu w passacie b5 1.9tdi afn
I mam takie pytania
Z tego co wiem to trzeba demotować cały przód m.in chłodnice, a auto ma climatronic czy po demontazu i montazu trzeba bedzie nabijac klime??
Czy po całym zabiegu trzeba ustawiać zapłon na nowo czy wystarczy poklinować koła?? o ile da sie je zaklinować?
Troche boje sie oddawać auta mechanikowi, zeby mi nic nie spier.... ale sam tego też nie zrobie.
Ile orientacyjnie moga kosztować cześci i jakie firmy polecacie?
Słyszalem, że trzeba też wymieniać pompe wody za kazdym razem jak sie rozrzad zmienia czy to prawda?
Wymieniam rozrzad troche wczesniej bo po 60tys km ale cieknie mi silnik gdzieś właśnie spod rozrzadu być może że trzeba bedzie wszytkie zimmeringi pozmieniac ;/
Rorząd w AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rorząd w AFN
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
daj do dobrego mechanika a nie jakiegoś Pana Mietka to nie będziesz musiał się martwićmarcin999 pisze:Troche boje sie oddawać auta mechanikowi, zeby mi nic nie spier.... ale sam tego też nie zrobie.
Ja mam rozrząd do AFNa za 240zł - Pasek gates i rolki SKFamarcin999 pisze:Ile orientacyjnie moga kosztować cześci i jakie firmy polecacie?
wypada przy wymianie rozrządu wymienić też pompe wody - koszt 100złmarcin999 pisze:Słyszalem, że trzeba też wymieniać pompe wody za kazdym razem jak sie rozrzad zmienia czy to prawda?