[Mk3 TDI] Jakie poduszki po silnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
[Mk3 TDI] Jakie poduszki po silnik?
Po wizucie u mechaniora stwierdziliśmy iz są do wymiany obie poduszki pod silnikiem,da sie to łatwo zauważyć gdyż silnik przy ruszaniu się podnosi a przy wyłączaniu mocno szarpnie. Pytanie teraz jakie te poduchy kupić? rok 94 tdi gt 1Z
Re: [Mk3 TDI] Jakie poduszki po silnik?
Czy wymiana poduszek pomogła (najbardziej interesuje mnie szarpanie przy wyłączaniu-mam to samo)?janek822 pisze:przy wyłączaniu mocno szarpnie.
- ZibiGolfTDI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja wymieniłem tydzień temu, obie tylne, zostawiłem tylko tą z przodu, różnica jest ogromna, polecam dokonanie tego zabiegu, silnik przenosi ogólnie mniej drgań na nadwozie, a i nie trzepie tak autem przy wyłączaniu. Ja kupiłem poduszki firmy Corteco, za tą większą prawą dałem 140 PLN, za mniejszą lewą 40 PLN.
VW GOLF 1.9 TDI + VW POLO 1.0 HZ
- ZibiGolfTDI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
HellMan, podczas wyłączania w tej chwili czuć jedynie jedno delikatne szarpniecie, ale na prawde nie duze tak juz chyba musi byc, wczesniej calą budą trzepalo, zreszta jak wyjalem jedna z poduszek to mi sie w rece rozsyapal, byla szmelc. Teraz nie trzepie autem podczas pracy nic a nic, ja jestem zadowolony w wymiany poduszek, mogę śmiało polecić tą operację, a co do tego jakie poduszki nie pamiętam konkretnie, ale poszedłem do sklepu motoryzacyjnego podalem numer silnika i rok i gość dał mi odpowiednie, takie same, pasowały bez problemu.
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
- ZibiGolfTDI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Samemu wątpię, porządny kanał potrzebny i dobry lewarek, bardzo wąsko tam jest, z odkręceniem nie ma problemów, ale później trochę gimnastyki jest podczas wyjmowania, te poduszki sa całkeim"spore", kiedyś wymieniałem w benzynowej astrze, to wielkościowo 1/4 poduszki od golfa, wiadomo w TDI są poduszki olejowe, muszą dobrze tłumic drgania.
Podejrzewam, że u mnie w autku jest ten sam problem ale nie jestem pewien. Jak gwałtownie ruszam lub szybko zmieniam biegi przy szybszych startach to słysze od strony silnika taki jeden stukot. Jak jade pomału i pomału zmieniam biegi tego stuku nie ma. Samochodem mi nie telepie na postoju a silnik sie nie cofa. Nawet dokreciłem wszystkie poduszki. Ale to nic nie pomogło. Czy to możliwe, że muszę wymienić poduszki i którą z nich wymienić ?
.: Toczeck 1,8 20V