[MK3 TDI] Dymi na niebiesko
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
najprosciej ale tez najmniej dokladnie sprawdzisz tak (osobiscie nie polecam ale w ostatecznosci): odkrecasz przewody od swiec w tdi kazda swieca ma swoj osobny przewod, i bierzesz kawalek kabla dotykasz do plusa aku a drugi koniec do swiecy tam gdzie byl kabel przykrecony. Jesli ci zaiskrzy to swieca git a jesli nie to padnieta. Sposob drugi: wykrecasz swiece podpinasz minus na gwint od swiecy ktory wkrecasz do glowicy, miedzy plus podpinasz amperomierz szeregowo i tak jak w pierwszym sposobie dotykasz do swiecy. Siwece powinny brac jesli sie nie myle od ok 11 do 15A oczywiscie moge sie mylic wiec niech mnie ktos poprawi jesli tak jest. jesli bedziesz tak sprawdzal to od razu zmierz sobie czas w jakim swieca rozgrzewa sie do czerwonosci. wszystkie swiece powinny rozgrzewac sie w miare jednakowym czasie ale niewiem ile powinien wynosci.
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [MK3 TDI] Dymi na niebiesko
ja miałem cos takiego w skodzie felici 1,9D (silnik AEF)..rano odpalalem niebiesko bialy dym, falujące obroty ,ktore po 5 sek stabilizowały sie i było czysto...u mnie niestety to była wina pompy wtryskowej.moj poprzednik ewidentnie lał opał bpo na opale paliła jak nofka sztukaMichall pisze:Witam wszystkich, szukałem na ten temat ale nic konktetnego nie udało mi się znaleść a mianowicie gdy rano odpalam Golfika to okropnie kopci mi na niebiesko z wydechu przez jakieś 5 s i wszystko ustaje dodam że jak odpalę to słyszę i widzę jak wskazówka na obrotomieżu bardzo delikatnie faluje i ustaje wszystko tak jak napisałem po 5s.
Samochód ma przejechane 265 tyś (nie kręcony) pali dobrze nie trzeba go jakoś długo kręcić jak tęperatury spadają to dosłownie troszke wiecej przytrzymam, ciepły też pali.
Dodam że to kopcenie zauważyłem jak teperatury zrobiły sie niższe. Olej Oplowski 10W40 filtry wszystkie nowe, muszę tylko zmienić rozrząd.
www.vagtune.pl tel. 502730289