dalej wycieka płyn ze zbiorniczka wyrównawczego POMOCY
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dalej wycieka płyn ze zbiorniczka wyrównawczego POMOCY
Witam jestem tu nowy:) a moj probelm jest nastepujący:mam golfa MK3 1.9 TD AAZ i poszła mi uszcelka pod głowicą .Dałem głowice do planowania zalozylem uszczelke na 3 otwory,skreciłem a tu dalej podcisnienie wyrzuca płyn do zbiorniczka i go ubywa Co robic wymeniłem tez termostat co moze jeszcze byc??sruby w głowicy tez nowe silnik pracuje super znaki sie zgadzaja ale ten płyn ze zbiorniczka??
Re: dalej wycieka płyn ze zbiorniczka wyrównawczego POMOCY
a sprawdzałeś otwiera sie termostat ?starko87 pisze:Co robic wymeniłem tez termostat co moze jeszcze byc??
jak sie dobrze rozgrzeje to dotknij dolny wąż od chłodnicy czy jest ciepły
a nawet gorący, jak nie jest to termostat Ci nie otwiera i mimo że nowy
to może być do d..y, to może Ci potwierdzić nie jedna osoba, że tak miała
albo źle go włożyłeś, TUTAJ masz super poradę co do jego wymiany ,
natomiast jeśli wąż dolny okaże się ciepły/gorący to wentylator Ci się nie załącza
być może z powodu uszkodzonego czujnika w chłodnicy, lub uszkodzonego silnika
wentylatora, sprawdź to zwierając kabelkiem we wtyczce od tego czujnika 1 z 3 pinem
jak Ci się wentylator załączy to znaczy że silnik tego wentylatora jest OK, a sam
czujnik może być do bani ....
raczej nie sądzę abyś miał nie drożne kanaliki czy węże bo i pewnie takie zdania
mogą paść tutaj, co do korka i jego uszczelki to może byc też do bani bo uszczelka
nie trzyma ciśnienia albo plastikowa koronka w korku jest wyłamana i uszczelka
spada, obejrzyk korek od spodu ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
może nie tak czesto pęka jak podcieka na łączeniu z głowicą, jak nie wymiana na nowykorsarz pisze:mi tez ubywal i obyło sie bez zmiany uszczelki, peknięty był kruciec ten co (nie wiem jak to sie nazywa) [url=http://img297.imageshack.us/img297/3908 ... fv4.th.gif]Obrazek[/URL] zaznaczony na obrazku. Dodam, że juz nic nie ubywa teraz. Sprawdz to bo to ponoc często pęka w VW, cena ok 30 pln.
to znaleźć metalowy na szrocie (ale jest nie do zdobycia podobno),
a jak nie to włożyć stary na silikonik i też będzie OK.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN