witam,
jakies 2 tyg wczesniej opisywalem moje problemy z moca silnika, jak sie okazalo mam totalnie skorodowana gruszke turbiny, ktora odpadla od mocowania, kolega pospawal mi ja, ale powiedz ze musze szukac nowej. bylem w servisie gdzie mily pan z usmiechem zakomunikowal mi ze jako osobny element nie wystepuje, tylko razem z turbina, cena jedyne 5700 zl, i jak chce to za 2 dni moze mi ja sprowadzic, normalnie rece mi opadly...
wiec pozostaje mi poszukac jakiejs uzywanej w dobrym stanie,
mam goraca prosbe do posiadaczy serwisowek, czy bylby ktos uprzejmy podac nr tej gruchy (w mojej byl tak skorodowany ze praktycznie nieczytelny), golf 4 variant z 2002r, model 2003, silnik atd 74 kw
z gory wielkie dzieki
[MK IV] nr gruszki turbiny silnik atd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
normalnie szok, paru letnia część skorodowana, a moja sprzed 18 laty jeszcze błyszcząca 
faktycznie firmy sobie robią teraz jaja, nowe części niby ocynkowane potrafią korodować, a w moim gracie nie uwidzisz rudej
a co do tej gruszki to mi powiedzieli to samo kiedyś, miałem WG zapchanego olejem, mechanik mi wymienił na jakąś, ale chciałem być pewny więc pojechałem spytać o nową, powiedzieli że osobno nie występuje, co jest b. dziwne skoro można ją zdemontować, więc nie jest integralną częścią turbiny.....

faktycznie firmy sobie robią teraz jaja, nowe części niby ocynkowane potrafią korodować, a w moim gracie nie uwidzisz rudej

a co do tej gruszki to mi powiedzieli to samo kiedyś, miałem WG zapchanego olejem, mechanik mi wymienił na jakąś, ale chciałem być pewny więc pojechałem spytać o nową, powiedzieli że osobno nie występuje, co jest b. dziwne skoro można ją zdemontować, więc nie jest integralną częścią turbiny.....
Gruszka nie wystepuje jako czesc samodzielna wiec nie ma numeru !!!
Jak chcesz posiadam takie gruszki koszt 150zl
Powiem tak w G4 Octaviach leonach i podobnych to temat rzeka te gruchy. Wisza sobie one w doł i caly syf łacznie z woda zbiera sie w srodku. Gruszki wiszace normalnie praktycznie do konca zycia turbiny nie wymagaja nawet przesmarowania.....
Jak chcesz posiadam takie gruszki koszt 150zl
Powiem tak w G4 Octaviach leonach i podobnych to temat rzeka te gruchy. Wisza sobie one w doł i caly syf łacznie z woda zbiera sie w srodku. Gruszki wiszace normalnie praktycznie do konca zycia turbiny nie wymagaja nawet przesmarowania.....
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk