[MK3 AAZ] Dziwny odglos przy cofaniu

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

xaoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK3 AAZ] Dziwny odglos przy cofaniu

Post autor: xaoo » czw gru 07, 2006 20:03

Wiatm mam problem a mianowicie przy cofania i zaznacze jeszce raz ze tylko przy cofaniu ( nie ma znaczenia czy kola sa skrecone czy wyprostowane) z przodu slychac odglos tak jak klekocze przegub i teraz mam pytanko co to moze byc czy walsnei przegub czy cos innego dziwi mnie to bo przy jezdzie do przodu nic takiego nie wystepuje prosze o rade moze ktos spotkal sie z czyms takim i wie jaka moze byc tego przyczyan dzieki i pzdr
Ostatnio zmieniony czw gru 07, 2006 20:12 przez xaoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
twardy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: twardy » czw gru 07, 2006 20:35

Gdzieś na forum czytałem że jak masz wywaloną poduche pod silnikiem to przy cofaniu slychać stuki . :bajer:

10mm+1,3bara=1VSTD :-)

xaoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: xaoo » czw gru 07, 2006 23:14

Dzieki ju za jaka kolwiek wskazowke lecz prosze jeszce o potwierdzenie czy to oby napewno to. Jaka sa jeszcze inne zauwazalen zjawiska wywalonej poduchy. Ewentualie jakie koszt naprawy. Dzieki i pzdr

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » pt gru 08, 2006 00:39

Wjezdzasz na kanal, ktos wchodzi w kanal, druga osoba siada za kolkiem, zaciaga reczny, odpala auto i na recznym wrzucasz jedynke i probujesz ruszac, za chwile wstek i tez ruszasz, w tym czasie osoba w kanale oglada poduchy od spodu. Jesli podczas ruszania i cofania na recznym silnik zachowuje sie tak jakby mial wyleciec z poduszki, oznacza ze dana poducha out.

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”