[MK4] Co to za silnik MK4 ASV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Co to za silnik MK4 ASV
Witam
Co to za silnik ASV MK4, sądze że na pompowtrysku i turbinie ze zmienną geometrią.
Co to za silnik ASV MK4, sądze że na pompowtrysku i turbinie ze zmienną geometrią.
Ostatnio zmieniony czw lis 30, 2006 18:25 przez Per, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie naprawiajcie na siłe tego, co działa !
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Panowie a MK4 ARL TDI 150KM jest napewno na pompowtrysku,
czy taki silnik jest lepszy np.od AFN MK3 110KM nie chodzi mi o osiągi bo napewno MK4 jest lepsze ale np. o żywotność, spalanie, chiptuning.
Jaki są ceny za granicy BElgia Holadia luksemburg włochy, lekko uszkodzony też może być pytam bo mam zamiar wybrać się lawetą jak troche kasy uzbieram tak na maj planuje wyjazd
będe wdzięczny
soory za brak MK4 w temacie ale zreką na sercu zrobiłem to 100 % nieswiadomie
[ Dodano: Czw Lis 30, 2006 17:38 ]
MAM nadzieję że nie uraziłem posiadaczy MK4 AFN mówiącMK4 lepsze
mam MK3 1Y(siostra1Z), a AFN czy 1ZMK3 to super autka.
czy taki silnik jest lepszy np.od AFN MK3 110KM nie chodzi mi o osiągi bo napewno MK4 jest lepsze ale np. o żywotność, spalanie, chiptuning.
Jaki są ceny za granicy BElgia Holadia luksemburg włochy, lekko uszkodzony też może być pytam bo mam zamiar wybrać się lawetą jak troche kasy uzbieram tak na maj planuje wyjazd
będe wdzięczny
soory za brak MK4 w temacie ale zreką na sercu zrobiłem to 100 % nieswiadomie
[ Dodano: Czw Lis 30, 2006 17:38 ]
MAM nadzieję że nie uraziłem posiadaczy MK4 AFN mówiącMK4 lepsze
mam MK3 1Y(siostra1Z), a AFN czy 1ZMK3 to super autka.
Ostatnio zmieniony pt gru 01, 2006 13:56 przez Per, łącznie zmieniany 1 raz.
AFN, AHF i ASV to silniki 110km na pompie - wymieniłem je od najstarszego do najnowszego
najnowszy to ASV ma największe ciśnienie wtryskiwaczy i turbine taka jak w silniku 105km PD o oznaczeniu ATD (ten silnik robie sie sofetm na 140km)
ARL to jeden z mocniejszych 1.9 TDI 150km w serii - mocniejszy jest tylko BPX (seat cupra) który ma 163 km w serii - jest to seryjnie najmocniejsze 1.9 TDI
na pompowtryskach były jeszcze wersje
105 km np ATD
115 km np AJM
130 km ASZ
najnowszy to ASV ma największe ciśnienie wtryskiwaczy i turbine taka jak w silniku 105km PD o oznaczeniu ATD (ten silnik robie sie sofetm na 140km)
ARL to jeden z mocniejszych 1.9 TDI 150km w serii - mocniejszy jest tylko BPX (seat cupra) który ma 163 km w serii - jest to seryjnie najmocniejsze 1.9 TDI
105 km np ATD
115 km np AJM
130 km ASZ
Już zmieniam ale błąd cholera no pewno że MK3 AFN to 110 KMinek01 pisze:Tym pewnie uraziles posiadaczy AFN...Per pisze:AFN MK3 90KM
[ Dodano: Pią Gru 01, 2006 13:10 ]
cowboy maż może jakieś schematy takich pompowtrysków, jak są zbudowane
słyszałem że są strasznie wrażliwe na jakość oleju napędowego
co wytrzyma dłużej pompa rozdzielczowa np. silnik w mk3 AAZ Boscha VE 4/9 czy pompowtrysk w obliczu przebiegu
Ostatnio zmieniony pt gru 01, 2006 17:45 przez Per, łącznie zmieniany 1 raz.
wykład mastersa chyba zaspokoi Twoją ciekawośćPer pisze:cowboy maż może jakieś schematy takich pompowtrysków, jak są zbudowane
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=93
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A co z AXR-em 74 kW ~100 KM ?cowboy pisze:AFN, AHF i ASV to silniki 110km na pompie - wymieniłem je od najstarszego do najnowszego
105 km np ATD
115 km np AJM
130 km ASZ
:-)