[1Z] odpowietrzenie wału korbowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[1Z] odpowietrzenie wału korbowego
pekła mi ta plastykowa rura i tu moje pytanie czy moge to sobie bezpiecznie zaślepić?
w 1.6 jest to zaslepione, a w 1.9 juz tego vw nie preferuje.
w 1.6 jest to zaslepione, a w 1.9 juz tego vw nie preferuje.
uuu no to chłopie nie da sie posklejać ... ?Trochim pisze:no własnie chodzi o tą rure co idzie do odmy. decyzja w sumie zapadła i zaślepie to, a jak bedzie wypychac bagnet stanu oleju to wtedy poszukamy nowej rury i bede sie przygotowywał do remontu
ja bym wyczyścił ładnie i obkleił ladnie sikaflexem ..., na jakiś czas było by OK,
jeśli nie na stałe, lepsze to niż zaślepianie ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Trochim, nie rób tego - nie wierzsz - zatkaj na chwilę przy uruchomionym a w tym czasie wyjmij bagnet - zobaczysz co się dzieje na wolnych obrotach - szkoda gadac co będzie na wysokich - druga sprawa - jak będzie walić bagnetem to rónież uszczelniaczami na wale korbowym i na wałku rozrządu - twoja sprawa co tańsze
Kolego (Trochim ) radzę ci nie zaślepiać bo se narobisz bigosu a z silnika będzie wyciekać oliwa każdym możliwym miejscem zmieni się praca silnika na gorsze
Co do odprężania komory silnika przez bagnet to NIEREALNE!! mała jest średnica otworu a poza tym żeby bagnet działał jako odma to najpierw wysadzi ci olej do tego momentu aż zostanie ci koło1,5 do 2 litrów maks albo nic co zmusi się do remontu silnika powód zatarcie co za tym idzie koszta spore.
Co do odprężania komory silnika przez bagnet to NIEREALNE!! mała jest średnica otworu a poza tym żeby bagnet działał jako odma to najpierw wysadzi ci olej do tego momentu aż zostanie ci koło1,5 do 2 litrów maks albo nic co zmusi się do remontu silnika powód zatarcie co za tym idzie koszta spore.
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Trochim, pewnie masz na myśli odpowietrzenie skrzyni korbowej - powiem krótko nie zaślepiaj!!!! u mnie sie kiedyś zatkała to cały olej miałem pod autem. po to ktoś zrobił to odpowietrzenie bo było potrzebne, więc nie starj sie pod tym względem poprawiać konstruktora.Trochim pisze:pekła mi ta plastykowa rura i tu moje pytanie czy moge to sobie bezpiecznie zaślepić?
każdy silnik posiada odpowietrzenie skrzyni korbowejTrochim pisze:w 1.6 jest to zaslepione, a w 1.9 juz tego vw nie preferuje.