[Vento AAZ] szarpie przy 2200 obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[Vento AAZ] szarpie przy 2200 obrotów
witam mam taki problem jak jade autem ze stała predkoscia obrotowa silnika w granicach 2,2 - 2,6 tys obrotów to auto szarpie tak jakby nie dostawalo paliwa po dodaniu gazu problem ustaje dziwna sprawa wie ktos moze w czym tkwi problem. dodam ze wymienilem filtr paliwa i wtryski bo lały oraz rozrząd i nadal nic nie pomogło. silnik 1,9 td aaz pozdr
Ostatnio zmieniony czw lis 02, 2006 19:49 przez acand, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam serdecznie... Mam także problem z moim Ventkiem. Dokładnie się z nim dzieje tak jak opisał kolege acand. Szarpie jak głupi i niewiem co mu jest. Rozrząd jest ustawiony, filtry wymienione a on szarpie i nieprzestaje... Dzieje się to tak w zakresie ok.2200obr i 90km/h. 1.9AAZ. Pomocy forumowicze.Pozdrawiam
(OO==vw==OO)
Re: [Vento AAZ] szarpie przy 2200 obrotów
Miałem to samo w tym silniku, ale przeszło po zalaniu jakiegoś środka do diesli kupionego na Shellu, myślałem, że to wtrysk, ale skoro wymieniałeś?acand pisze:witam mam taki problem jak jade autem ze stała predkoscia obrotowa silnika w granicach 2,2 - 2,6 tys obrotów to auto szarpie tak jakby nie dostawalo paliwa po dodaniu gazu problem ustaje dziwna sprawa wie ktos moze w czym tkwi problem. dodam ze wymienilem filtr paliwa i wtryski bo lały oraz rozrząd i nadal nic nie pomogło. silnik 1,9 td aaz pozdr
Może pompa nie wyrabia?
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
skoro to nie wina silnika to czego to może być wina?? a na półosi prawej jak się niemyle jest taka guma (chyba to jest masa wyrównoważająca). i może ona ma coś wpólnego z tymi drganiami?? Już sam niewiem ale sądze że bez tego nie rozgryzie... Czekam nadal może ktoś ma jakieś inne pomysły. pozdro;)
(OO==vw==OO)
czy zawsze w tym zakresie czy raz na jakiś czas ? ...piter905 pisze:a on szarpie i nieprzestaje... Dzieje się to tak w zakresie ok.2200obr i 90km/h. 1.9AAZ.
kurcze jakieś powietrze dostaje w paliwie, sam nie wiem ...
może trzeba by zrobić próbę z butelką i z niej podać paliwo wężykami bezpośrednio do pompy ...
a może za mocno go depczesz na na niższych biegach aż do odcięcia ?
[ Dodano: Wto Lis 07, 2006 15:54 ]
ja tego nie mam już od dawnapiter905 pisze:na na półosi prawej jak się niemyle jest taka guma (chyba to jest masa wyrównoważająca). i może ona ma coś wpólnego z tymi drganiami??
Szarpie ale jak sie nagrzeje (przynajmniej z tego co zaobserwowałem). A na postoju jak sprawdzałem w różnym zakresie obrotów to nic z paliwem się niedzieje. Powietrza w przewodach niema i jest cacy. Sam niewiem. Jeszcze niewiem jak z poduszkami- może ich wina?? Poradźcie coś drodzy forumowicze. pozdrawiam
(OO==vw==OO)
no to pompa nie podaje tyle ile trzeba ?piter905 pisze:Szarpie ale jak sie nagrzeje (przynajmniej z tego co zaobserwowałem). A na postoju jak sprawdzałem w różnym zakresie obrotów to nic z paliwem się niedzieje. Powietrza w przewodach niema i jest cacy. Sam niewiem. Jeszcze niewiem jak z poduszkami- może ich wina?? Poradźcie coś drodzy forumowicze. pozdrawiam
albo czas świetności wtrysków już minął ?
może ktoś doradzi jeszcze ?