Witam
Wczoraj wieczorkiem z kolegą Adamemmm ustawialiśmy (tzn. kolega Adammm ustawiał a ja patrzyłem ) kąt wtrysku. Po ściągnięciu osłony paska rozrządu ukazał się obraz który zdeczko mnie zaniepokoił. Mianowicie pasek rozrządu jest ścięty około 2-3 mm na całym obwodzie po lewej stronie (patrząc od przodu samochodu). Zauważyliśmu także że pasek ześlizguje się z kól właśnie na lewą strone. Poprostu pasek zdarł się o plastikową osłone... Kolejna sprawa to że pasek bez problemu można sobie kciukiem nagiąć na około 1,5 - 2 cm. Czyli napewno napinacz do wymiany ale skąd może brać się to ześlizgiwanie paska na lewo i ścieranie się go o osłonę ???
POZDRAWIAM
[mk 3 1Z] Problem z paskiem rozrządu...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam problem na pewno tkwi w rolkach któraś jest zamocowana pod kątem jednak napinacz powinien to prostować swoimi zewnętrznymi krawędziami bo tworzy takie jakby korytko proponuje wymienić pasek i napinacz kręcić ręcznie wałem korbowym i patrzeć czy pasek zjeżdża na lewo w dalszym ciągu pewnie nie bedzie ale jakby co to od razu zauwazysz. Pozdrowionka