[mk III 1,9 TD] Dymni przy uruchomieniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk III 1,9 TD] Dymni przy uruchomieniu
Jestem świerzym posiadaczem Golfa III 1,9 z 1995 zauważyłem ze przy całonocnym postoju przy uruchomieniu samochodu zaczyna przez chwile dymić potem wraca do normy. Dym jest normalny przezroczysty .Czy normalne zjawisko.
generalnie jak zadymi tylko na początku i po chwili przestaje to jest dobrze
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
jak wciskasz gaz w deche zaraz po odpaleniu to powodzenia ci życze
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hehe dokładnie:PCinek pisze:jak wciskasz gaz w deche zaraz po odpaleniu to powodzenia ci życze
Cinek, on chyba nie wie jakie wtedy ma smarowanie super :PPP
PinkFloyd, Nie chce mi sie wierzyć ze jak jest przymrozek to Ci nie bedzie dymił na biało nawet troche
A ze normalnie nie dymi to juz uwierze bo nie kazdy diesel musi dymić ostro przy rozruchu ale jak troszke zadymi na ciemno i przestaje to jest normalne !!:)
ale za to coś piszczy raz dzienniePinkFloyd pisze:a to ciekawe a mój nie puści nawet małego dymka nawet jak jest -20 st. i jak stał całą noc

[ Dodano: Czw Paź 19, 2006 14:46 ]
nie przejmuj się, to norma, ja nawet jak trzymam w garażu to widze przez sekunde dymawgrz pisze:zauważyłem ze przy całonocnym postoju przy uruchomieniu samochodu zaczyna przez chwile dymić potem wraca do normy. Dym jest normalny przezroczysty .Czy normalne zjawisko.

[ Dodano: Czw Paź 19, 2006 14:47 ]
nie no chyba odpala bo coś mu piszczy z prawej strony ...zaprzal pisze:moze nie odpalaPinkFloyd pisze:a to ciekawe a mój nie puści nawet małego dymka nawet jak jest -20 st. i jak stał całą noc
PinkFloyd nie depcz go tak z rana od razu, bo szkoda furmanki !
deptać na zimno nigdy nie depcze chodzi mi że nie kopci na czarno kopci wtedy jak jest ciepły i dam mocno gazu puszcze i jeszcze raz dam mocno a na biało to jak mróż to owszem nie wypieram sie chodzi mi o czarny dym przy odpalaniu, a o turbinkę dbam i o sliniczek podałem tylko przykłąd kiedy mi może przykopcić na czarno, w porównaniu z nowymi TDI to u mnie nie ma efektu zadymy przy zmiane biegu i wprzedzaniu