Witam.
Mam dwa problemy z moim golfem. Nawważniejszy to taki ze auto czasem przestaje reagować na pedał gazu. Ale puszczę pedał i znów wcisnę i znowu działa. Nie pojawiają się przy tym żadne błędy.
Przeszukałem forum i doczytałem że może to być wina zabitego DPF. Oddałem auto na warsztat i mechanik wysłał mi takie logi. Proszę o zinterpretowanie tych logów z komputera bo niestety nic z tego nie rozumiem.
Czy to faktycznie problem z DPF czy cos innego? Jesli DPF to co najlepiej zrobić z tym tematem?
Drugi temat mniej istotny ale w aucie strasznei smiedzi spalinami. Mechanik sugeruje ze to chlodniczka przy egr do wymiany.
Proszę o odpowiedz na mój problem...bo auto stoi u mechanika i nie wiem co powinienem robić z tym tematem. Nie chciałbym się ładować w niepotrzebne koszty.
[TDI] Auto nie reaguje na pedał gazu, brak błędów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[TDI] Re: Auto nie reaguje na pedał gazu, brak błędów
Najlepiej odmrozić wszystkie ramki.A poważnie: to nie są logi,nie piszesz jaki to jest silnik.Forum jest dla amatorów, żaden zawodowy mechanik tu nie poradzi, nie odbierze sobie chleba. Piszesz że nie ma błędów, a mechanik pokazuje błąd N75 ,czujnik ciśnienia spalin G450 i powiązany z nim błąd filtra cząstek stałych(świeca żarowa tu nieistotna). O ile zacinający się N75 może spowodować nagły spadek doładowania i odczucie odjęcia gazu, to błędy związane z DPF i cofka spalin mogą świadczyć że jemu trzeba się przyjrzeć, a z chłodniczką bym się wstrzymał. Ale w końcu oddałeś auto do fachowca to zaufaj mu(tylko sprawdź czy zużyte części nie pochodzą od trabanta). No i koniecznie opisz finał.
[TDI] Re: Auto nie reaguje na pedał gazu, brak błędów
Moje auto to golf plus 1.9 tdi. rok 2006.
Zadaje pytanie na forum bo własnie mechanik mówi ze z ta chodniczka sa problemy i ze będzie myslal nad innymi przyczynami jak wymieni ta chłodnice. A jak wyczytałem na forum....to wszystko wskazuje na dpf.
Zadaje pytanie na forum bo własnie mechanik mówi ze z ta chodniczka sa problemy i ze będzie myslal nad innymi przyczynami jak wymieni ta chłodnice. A jak wyczytałem na forum....to wszystko wskazuje na dpf.