MK3 Pompa wtryskowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 Pompa wtryskowa
Witam wszystkich ponownie, jak pisałem w poprzednim temacie (praca silnika)nie doszedłem do przyczyny zachowania silnika. Ale rozebrałem pompę wtryskowa i stwierdziłem, iż ta cześć pompy chyba! nie jest ustawiona tak jak powinna być. Jeżeli jest tak jak na zdjęciu, to wniosek taki ze ktoś już tam grzebał (samochód mam od nie tak dawna)W związku z tym proszę o podpowiedzi, co jest nie tak i jaki to ma skutek do zachowania silnika.
Odpalał mi dobrze na zimno, na ciepło już były problemy, no i duże spalanie morze to jest właśnie tym spowodowane?
Odpalał mi dobrze na zimno, na ciepło już były problemy, no i duże spalanie morze to jest właśnie tym spowodowane?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Silnik 1,9Diesiel (po prostu)bez turbiny.leo... pisze:stwierdzam że z fusów nic nie wynika ...
T.z.n
jeśli napisałeś nowy wątek do starego tematu przynajmniej napisz o jaki silnik chodzi ...
[ Dodano: 11 Paź 2006 10:42 ]
Pompa Bosch,1992r, przebieg 270 tys. Prosil bym o podpowiedzizyggy pisze:jaką masz pompę Bosch czy Lucas? jaki przebieg? mój qzyn miał problem z odpalaniem ciepłego silnika na pompie Lucas'a, bo paliwo robiło się rzadkie od temperatury, a pompa po przebiegu 160.000 km straciła szczelność
pzdr
zyggy
ponieważ jesteście pewnie ciekawi rozbiórki pomy to proszę tu jest fotoporada http://www.vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=4353
Witam.Co do pytania , to rozbiorka pompy dla specjalisty tylko i wylacznie!!! Ale ja w swoim przypadku robie to sam i bym musial duzo pisac dla czego Pozdrawiamrikardo.o pisze:czy moglbys powiedziec czyrozbiurka izlozenie pompy to trudny zabieg
[ Dodano: 13 Paź 2006 17:25 ]
sorki za byki cosik spacja sie tnie
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
najprawdopodobnie padła ci głowica w pompie no a co do rozbierania i ustawiania to tylko do dobrego fachmana od diesli - dobry mechanik, który nie ma sprzętu nawet nie będzie chciał jej rozkręcićOllle pisze:W związku z tym proszę o podpowiedzi, co jest nie tak i jaki to ma skutek do zachowania silnika.
Odpalał mi dobrze na zimno, na ciepło już były problemy, no i duże spalanie