Problem jest taki że zakupiłem niedawno Golfa IV 1.9 TDI i problem polega na tym że czasami przechodzi mi w "notlauf"(tryb awaryjny) i cała ta srebrna muszla jest upaćkana od oleju. Wolę ją zregenerować bo lepiej dmuchać na zimne
Gdzie zregenerować turbinę?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
Kaczmar1948
- Nowicjusz

Witam Panowie. Jestem nowy wiec też Was witam
Problem jest taki że zakupiłem niedawno Golfa IV 1.9 TDI i problem polega na tym że czasami przechodzi mi w "notlauf"(tryb awaryjny) i cała ta srebrna muszla jest upaćkana od oleju. Wolę ją zregenerować bo lepiej dmuchać na zimne
I pytanko me gdzie najlepiej ją zregenerować bo słyszałem że są w Polsce tylko 2 czy 3 miejsca gdzie ją porządnie zregenerują. Wiecie gdzie i jakie koszta ? Pozdrawiam 
Jeżeli masz taki problem to najpierw bym przyjrzał się skąd się ten olej bierze i co jest przyczyną notlaufa (b. obszerny temat na forum) a potem dopiero obwiniał turbinę bo b. możliwe że to nie jej wina a w ciemno oddać do regeneracji to większe koszta jak kupienie sprawnej używki i brak gwarancji że będzie ona hulać tak jak powinna. Ja regenerowałem i żałuję decyzji. Może po prostu miałem pecha, ale moje zdanie na temat regeneracji jest taki że to loteriada.
Tuning D/TD/MTDI? Pisz PW.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer

to nie pech ,zazwyczaj wkładają nowe chińskie korasy (niby ustawione/wyważone ) ,że je tylko ci wkładają i ot już po regeneracji .zakładają aby 2 nowe oringi pomiedzy koras a obudowe i tyle . miałem przypadek ,że gosciowi wcisneli niby nowe turbo do silnika AHU garret t15 zapłacił za 1600złHavan pisze: Może po prostu miałem pecha, ale moje zdanie na temat regeneracji jest taki że to loteriada
ja to bym szukał sprawnej używki od kogoś zaufanego z forum z jakąś chociaż 30 dniową gwarancją . bo jak ktoś nie umie jeździć to nówke można szybko załatwić .lepiej sobie sdi kupić
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Kup korasa na allegro i sam sobie zregeneruj sam jezdze na regenerowanej samemu i jest wszystko ok. Mozna podjechac z korasem do turbinjarzy i ci ja dowaza 
- ProfiTurbo.pl
- Nowicjusz

- Kontakt:
Kolega wyżej dobrze mówi
z tą różnicą, że rdzenie są doważane standardowo, poza przełożeniem starego CHRA i sprawdzeniem mechanizmu VNT, niewiele juz trzeba robić. Tu masz fajny temat o czyszczeniu zmiennej geometrii: viewtopic.php?f=35&t=563633" onclick="window.open(this.href);return false;, gdzie przy okazji zobaczysz jak wymienić rdzeń.
http://www.ProfiTurbo.pl" onclick="window.open(this.href);return false; - CHRA, VNT, 'gruszki', testery do VNT.
-
Kaczmar1948
- Nowicjusz

-
fisichella94
- Mały gagatek

Ja wiem ze nie polecam regeneracji turbiny w stegnie...turbo po regeneracji słabiej ciągnie dopiero od 2200 a wcześniej od 1800..
Polecam firmę DSL z Chorzelowa.
Jakieś pól roku temu padło mi turbo od mojej golfiny poczytałem tu na forum i zamówiłem na allegro srodek czyli "korase".
Pochodzilo 2 mieś. gwizdało jak cholera i ogólnie słabe było auto.
Pojechałem do DSL zdemontowali zrobili zamontowali i teraz śmiga aż miło a mocy aż nadmiar
Wypytywałem ich o graty bo bałem się że kolejny chińczyk trafi do mojej fury i okazało się że maja autoryzację meletta i tylko takich części używaja.
Naprawde warsztat godny polecenia.
Jakieś pól roku temu padło mi turbo od mojej golfiny poczytałem tu na forum i zamówiłem na allegro srodek czyli "korase".
Pochodzilo 2 mieś. gwizdało jak cholera i ogólnie słabe było auto.
Pojechałem do DSL zdemontowali zrobili zamontowali i teraz śmiga aż miło a mocy aż nadmiar
Wypytywałem ich o graty bo bałem się że kolejny chińczyk trafi do mojej fury i okazało się że maja autoryzację meletta i tylko takich części używaja.
Naprawde warsztat godny polecenia.