Witam,
Silnik TDI ASV 110KM
Borykam się z problemem mianowicie zauważyłem, że po nocy w zbiorniku jest pusto kiedy natomiast odkręcę korek jest syk i płyn podnosi się do poziomu między min-max. Kiedy natomiast nie odkrece go i wlacze silnik nie piszczy kontrolka od plynu a po jezdzie znow sie pojawia plyn.
Inna sprawa to wywalanie płynu przez zbiornik duzo nie ale zawsze po jezdzie gdzie przykrece go do 3,5 tys obr to jak przyjade i postawie to kapie. Pozyczylem i zmieniłem korek na korek od Passata tez 110KM z oznaczeniem 1J0121321 B pojezdzilem niby ok pojechałem do serwisu VW kupic w org i sprzedał mi 1J0121321 twierdzac, ze to zamiennik i musi byc ok a na nim znow wywala plyn. Kontrolka braku plynu by uzupelnic nie zapala sie.
Ciezko tu ogarnac mi to, mial ktos cos podobnego ?
Zbiornik wyrównawcz plynu - wahania poziomu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Niestety wygląda to na uszkodzenie uszczelki pod głowicą. Zrób test na obecność spalin w płynie.
100% problemem jest przechodzenie spalin w uklad wodny. Albo uszczelka albo glowica peknieta.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Zbiornik wyrównawcz plynu - wahania poziomu
Test zamowiony, czekam jak przyjdzie. To wszystko zrobilo sie po wymianie chlodnicy jak oddalem do zrobienia bo sam czasu na dlubanie nie mialem tak popatrzylem w zbiornik brat przegazowal pecherzy powietrza nie ma ale ciekawe zjawisko bo naplywa wiecej plynu do zbiornila niz z niego dolem odplywa przez co poziom sie podnosi. Mysle,ze on moze gdzie zapowietrzony jest skoro wolno schodzi na obrotach plyn zbiorniczka?
Toudi