Swap bxe na axr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Swap bxe na axr
Witam wszystkich mam pytanie ostatno pękł mi wał w moim bxe zastanawiam sie czy da sie wstawic silnik z golf 4 axr ? Czy moze ktos robil cos podobnego pytam dlatego ze moge kupic silnik z oznaczeniem axr za przyslowiowe papierosy prosze o jakues porady
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Swap bxe na axr
robilem, da sie
mam na koncie 2 paski b6
po pierwsze, trzeba wyciac otwor na czujnik polozenia walu z uszczelniacza (pozaycje i wymiary bierzesz ze starego silnika) na nowy zakladasz stary uszczelniacz i mierzysz przykladajac czujnik
po drugie kupujesz miske ( chyba ze juz masz) od AXRa bo pompa oleju niestety wymaga glebszej miski
po trzecie trzeba przerobic przewod wodny ( u Ciebie wychodzi krociec z bloku na wprost pod glowica , w AXR go nie ma)
po czwarte sprawdz czy AXR ma taka sama podstawe filtra oleju
mam na koncie 2 paski b6

po pierwsze, trzeba wyciac otwor na czujnik polozenia walu z uszczelniacza (pozaycje i wymiary bierzesz ze starego silnika) na nowy zakladasz stary uszczelniacz i mierzysz przykladajac czujnik
po drugie kupujesz miske ( chyba ze juz masz) od AXRa bo pompa oleju niestety wymaga glebszej miski
po trzecie trzeba przerobic przewod wodny ( u Ciebie wychodzi krociec z bloku na wprost pod glowica , w AXR go nie ma)
po czwarte sprawdz czy AXR ma taka sama podstawe filtra oleju
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Swap bxe na axr
Przepraszam axr pomylilem kody pytam bo za arl gosc chce sume z 3 z przodu a za axr inny powiedzial mi 800zl a zalezy mi na niskich kosztach rematu
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
Swap bxe na axr
czy ten czy ten oba sa blizniakami jesli chodzi o konstrukcje bloku i glowicy
miske bedziesz musial miec z AXRa tylko zwroc uwage czy miska bedzie z miejscem na czujnik ( o ile w obecnym silniku masz czujnik w misce)
miske bedziesz musial miec z AXRa tylko zwroc uwage czy miska bedzie z miejscem na czujnik ( o ile w obecnym silniku masz czujnik w misce)
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
Swap bxe na axr
to w silniku AXR vtez musisz miec miske pod czujnik, miska z BXE nie bedzie pasowala.