Szanowne grono mam problem po wymianie uszczelki pod głowicą. Głowica została zakupiona po regeneracji gdyż stara była pęknięta.
Po wymianie silnik nierówno pracuje. Co jakiś czas jest lekkie szarpnięcie (dość duże przerwy w czasie) Coś jakby się dławił lub nie pracował na jednym garnku.
Mogą być jakieś przyczyny poza rozrządem? Głowica z regulacją hydrauliczną.
Nierówna praca po wymianie upg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dobrze był odpowietrzony układ paliwowy?
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Układ odpowietrzony. Pompa była uszczelniana i sprawdzane wtryski miesiąc wcześniej i chodziło dobrze.
Dzisiaj odpaliłem ponownie i problem pojawił się dopiero po rozgrzaniu silnika do właściwej temperatury. Nie jest to jakieś masakryczne ale słychać że coś dolega. Po włączeniu odbiorników prądu i obciążeniu problem jakby malał. Po dodaniu gazu zero nierównej pracy.
Dzisiaj odpaliłem ponownie i problem pojawił się dopiero po rozgrzaniu silnika do właściwej temperatury. Nie jest to jakieś masakryczne ale słychać że coś dolega. Po włączeniu odbiorników prądu i obciążeniu problem jakby malał. Po dodaniu gazu zero nierównej pracy.