[MK4] Intercooler - jaki max?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Intercooler - jaki max?
Hej
Okazalo sie ze mam do wymiany intercooler Golf IV 90KM
Mam pytanie Czy moge wstawic wiekszy np od 130KM lub wogole od innego auta np Audi??
Czy nie bedzie jakis problemow z moca?
pozdr
ps.jak ktos ma do 90KM - do 200stowek - PW me Pilne!
Okazalo sie ze mam do wymiany intercooler Golf IV 90KM
Mam pytanie Czy moge wstawic wiekszy np od 130KM lub wogole od innego auta np Audi??
Czy nie bedzie jakis problemow z moca?
pozdr
ps.jak ktos ma do 90KM - do 200stowek - PW me Pilne!
Ostatnio zmieniony pn paź 09, 2006 14:25 przez malygolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukam zderzaka przedniego od R32
Zwiększenie ic ma sens jeśli byś zwiększał ciśnienie doładowania (jak napisał Corvax) ale pozatym nie bardzo. Zys który by się pojawił nie byłby zauważalny ponieważ nie obniżysz temperatury powietrza niżej niż pewna granica (ma na nią wpływ tem otoczenia i warunki jakie panują w otoczeniu IC (najczęściej podgzrewa go silnik)) a większy IC może mieć sęs jeśli będzie więcej kanałów do przepływu powietrza, bo w tedy zmniejsząsię opory przepływu, zwiększenie średnicy kanałów przepływowych też nie jest wskazane ponieważ po przekroczeniu pewnej średnicy IC przestanie ci "miodować" powietrze i będziesz mał mieszaqnkę turbulętną a nie laminarną.
pozdrowienia el Kopyto
Zgadza sie ale od 110KM wzwyz byly coolery z wmontowanym czujnikiem a u mnie jest bez tzn czujnik jest na dolocieRapix pisze:od 130 bedzie taki sam jak przy 90KM TDI mozesz od audi albo czegos innego bez problemu...
ps.juz mam...znalazlem w Gdyni
Temat mozna zamknac
Dzieki za pomoc
Szukam zderzaka przedniego od R32