1.9 AAZ pompa 10mm Dymienie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: 1.9 AAZ pompa 10mm Dymienie?
Najprościej będzie po prostu sprawdzić wszystko po kolei
Zacznę od rozrusznika, następnie wtryski, jak nic nie da, wtedy będę szukał następnej pompy, ewentualnie oddam tą do regeneracji wtedy będzie chociaz pewność że pompa sprawna
Zacznę od rozrusznika, następnie wtryski, jak nic nie da, wtedy będę szukał następnej pompy, ewentualnie oddam tą do regeneracji wtedy będzie chociaz pewność że pompa sprawna
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Czyli paliwo nie jest wtryskiwane do komór. Układ zapowietrzony,albo pompa zdechła. Spróbuj z pompką ręczną jak pisałem wyżej.sebi13 pisze:Co do dymienia przy kręceniu.
Raczej ego nie było nie zauważyłem
Nie jest to możliwe,ale możliwe jest,że na dziesiątym kilometrze coś szlag trafił w pompie i tego chyba w tej chwili nie zakwestionujesz,tak?sebi13 pisze:Więc jest możliwe że zrobione było ok 10km. Z uszkodzoną pompką wstępną?
1 - Zalej pompę paliwem.
2 - Podłącz pompę do bańki z paliwem i wtedy zapalaj.
3 - Jeśli odpali i nawet po chwilowym dodaniu gazu nie zgaśnie to masz nieszczelny układ paliwowy albo zatkany filtr.
2 - Podłącz pompę do bańki z paliwem i wtedy zapalaj.
3 - Jeśli odpali i nawet po chwilowym dodaniu gazu nie zgaśnie to masz nieszczelny układ paliwowy albo zatkany filtr.
Michał_1977 pisze:Czyli paliwo nie jest wtryskiwane do komór. Układ zapowietrzony,albo pompa zdechła. Spróbuj z pompką ręczną jak pisałem wyżej.sebi13 pisze:Co do dymienia przy kręceniu.
Raczej ego nie było nie zauważyłemNie jest to możliwe,ale możliwe jest,że na dziesiątym kilometrze coś szlag trafił w pompie i tego chyba w tej chwili nie zakwestionujesz,tak?sebi13 pisze:Więc jest możliwe że zrobione było ok 10km. Z uszkodzoną pompką wstępną?
Tutaj mogę się zgodzić.
Będziemy walczyć dalej
Pytanie w razie W. Jest ktoś na forum kto ogarnia regenerację pompy ?
oj uparty skoro to ona będzie winna, no to po co kupować drugą ( nie mając pewności w jakim jest stanie ) jak można tą oddać komuś kto ogarnia temat do regeneracji ?karol8114 pisze:Uparty jesteś z tą pompą, obym to ja nie miał racji.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A co to za awaria poprzedniej pompy ? Może ma to jakiś związek z obecną awarią ?
poprzednia ciekła strasznie ciekłaQ_mac pisze:A co to za awaria poprzedniej pompy ? Może ma to jakiś związek z obecną awarią ?
postanowiłem wymienić oringi i uszczelnić, a przy okazji zrobić GoVa .
niestety przez swoją nieuwagę ułamałem stopkę mocującą w GoVie nie mogłem tego dostać więc kupiłem drugą pompę - ponoć mocniejszą
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wiedz,że w takih sprawach trzeba pisać do wujka Michała. Wujek Michał ma ze 30 pomp porozbieranych i całych,więc na pewno znalazł bym tą część,której Ci brakło.sebi13 pisze:niestety przez swoją nieuwagę ułamałem stopkę mocującą w GoVie
Noooo...jest mocsebi13 pisze:kupiłem drugą pompę - ponoć mocniejszą
Nojuż teraz na przyszłość zapamiętamQ_mac pisze: Wiedz,że w takih sprawach trzeba pisać do wujka Michała. Wujek Michał ma ze 30 pomp porozbieranych i całych,więc na pewno znalazł bym tą część,której Ci brakło.
Moc jest okrutna na lince szczególnie
Tak w zasadzie jak byłem zły i nie miałem siły na ten samochód tak już zaczyna mnie cała sytuacja smieszyc