Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Jaki olej?
Co do oleju wspomagania- miałem w mk3 jakiś tam płyn, spuściłem cały, zalałem mobil atf jaki czerwony. 3 lata bez problemu chodzi. A mówili że zaraz wszystko się rozszczelni
Olej silnikowy- każdego tdi którego kupowałem zalewałem 10w40 nie patrząc na co było prędzej lane. Nic nie zaczęły go brać, kopcic itp. Ostatni silnik ma już zrobione 30tys po takiej zmianie i nawet szklanek nie słychać. Minerała to ja bym chyba tylko do kosiarki wlał
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Olej silnikowy- każdego tdi którego kupowałem zalewałem 10w40 nie patrząc na co było prędzej lane. Nic nie zaczęły go brać, kopcic itp. Ostatni silnik ma już zrobione 30tys po takiej zmianie i nawet szklanek nie słychać. Minerała to ja bym chyba tylko do kosiarki wlał
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Jaki olej?
X-Cess jest Full SAPS i nie ma normy, X-Clean będzie bdb.seaman1982 pisze:Bedzie to 5W40 z norma 505.01 bo silnik 1.9 PD. I tutaj pytanie jaka jest roznica miedzy tym X-CESS, a X-CLEAN?
Czemu od razu cierpieć Silnik z profilu? Zlewasz to co jest i zalewasz 5w40 full synt - można wcześniej użyć płukankiDefqon.1 pisze:Czy warto wrócić do syntetyku lub półsyntetyku, kiedy wlewany był mineralny (zaraz po syntetyku) i przejechałem na nim 10k km? Silnik ładnie chodzi i nie bierze oleju. Z czym to by sie wiązało?
błąd mechanika teraz trzeba cierpieć a przebieg tylko 182 tys..
Jaki olej?
w Twoim przypadku jedynie placebo.Defqon.1 pisze:ma na to jakiś wpływ
Ale na pewno nie zaszkodzi - zwłaszcza jak dotychczas nigdy nie stosowałeś.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Jaki olej?
LOTOS Synthetic Turbodiesel 5w40 - mówię całkiem serio
Ew. coś z Motula, Millersa, Gulfa, Statoila, Liqui Moly...
Ew. coś z Motula, Millersa, Gulfa, Statoila, Liqui Moly...
Jaki olej?
Jeden spełnia 505.01 (i MB 229.51), drugi nie (MB 229.5). Ten z normą jest MidSAPS - mniej dodatków przeciwzużyciowych, ale przez to nadaje się do DPFów.
Ja do siebie zalałbym tego bez normy, bo to praktycznie odpowiednik Shella Helixa, na którym teraz jeżdżę. A jak ktoś potrzebuje aprobatę do pompek, to powinien patrzeć na ten drugi olej, jakościowo pewnie to samo
Ja do siebie zalałbym tego bez normy, bo to praktycznie odpowiednik Shella Helixa, na którym teraz jeżdżę. A jak ktoś potrzebuje aprobatę do pompek, to powinien patrzeć na ten drugi olej, jakościowo pewnie to samo
Jaki olej?
A co sądzicie o oleju Mobil1 5w30 3000? Kupiłem auto 6 lat temu z przebiegiem 180000 i zacząłem go lać i leje go do tej pory, auto ma już 330000 km i nic oleju nie bierze na 10000.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jaki olej?
Czyi nie masz się czym przejmować i lej go dalej śmiało. Sam stosowałem ten olej w poprzednim aucie i również byłem zadowolony. Dobry olej i tyle.Spradox pisze:A co sądzicie o oleju Mobil1 5w30 3000? Kupiłem auto 6 lat temu z przebiegiem 180000 i zacząłem go lać i leje go do tej pory, auto ma już 330000 km i nic oleju nie bierze na 10000.
-
- Gadatliwa bestia
Re: Jaki olej?
Olej jak olej, alby był wymieniany regularnie i nie był podrobionySpradox pisze:A co sądzicie o oleju Mobil1 5w30 3000? Kupiłem auto 6 lat temu z przebiegiem 180000 i zacząłem go lać i leje go do tej pory, auto ma już 330000 km i nic oleju nie bierze na 10000.
Jaki olej?
Choć jeden inteligentnie napisał. Śmieszy mnie jak ludzie wymyślają oleje egzotyczne plukanki jakieś i inne dziwadla a jeżdżą do pracy i do kościoła. Paluja sie i brandzluja przy tym. Ciekawe co ma zalać ktoś kto moc podniósł o 150 koni do serii?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Jaki olej?
Xarox, no ja leje do ALH już kilka wymian ten zwykły 5w40. Silnik mi jakoś tak twardo chodzi i się zastanawiam czemu, ale to niekoniecznie wina oleju.