Dorzucę swoje 3 grosze...
Kiedyś pakowałem zwykłe wężyki paliwowe 3.2mm, potem takie ale w oplocie...
Tym razem wpadłem na pomysł i zapakowałem wężyki paliwowe 3.2mm ograniczając ich długości do minimum i dałem po silniku poliuretanowe przewody pierwotnie przeznaczone do pneumatyki w automatyce przemysłowej w rozmiarze 4x1mm i powiem wam, że póki co jeżdżą 3tygodnie i zero problemów. Ani się nie załamują, nie zapadają, nie rozmiękają od ciepła... Koszt śmieszny coś ok 1pln za mb...
Wchodzą ciasno na wężyki gumowe więc pchałem na wazelinkę
Myślę, że jak zda egzamin to już zawsze będę stosował ten patent. W końcu w starszych autach benzynowych zawsze w podobny sposób były wykonane podciśnienia
Wężyki między zaworami podciśnienia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
- JenoBabinicz
- Nowicjusz
Re: Wężyki między zaworami podciśnienia
W ASO podali mi rozmiary 5,0x3,0 mm i 3,5x2,0mm czyli trochę insze,
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
To czy będzie 3mm czy 3.2 czy 4mm nie ma żadnego znaczenie dopóki układ będzie szczelny Tak samo długość wężyków + 10, 20 cm a nawet 1m nic tu nie zmieni, pod warunkiem szczelności i drożności układu.JenoBabinicz pisze:W ASO podali mi rozmiary 5,0x3,0 mm i 3,5x2,0mm czyli trochę insze,
Dokładnie tak. Ale jak wiadomo na ciaśniejszych po prostu pewniej szczelniej
A po takim czasie podtrzymuję dobre zdanie n/t poliurków do pneumatyki. Moją borówę posiada sąsiad zza ściany i wczoraj miałem okazję pomacać podciśnienia, więc dla potomnych w celach informacyjnych...
A po takim czasie podtrzymuję dobre zdanie n/t poliurków do pneumatyki. Moją borówę posiada sąsiad zza ściany i wczoraj miałem okazję pomacać podciśnienia, więc dla potomnych w celach informacyjnych...
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tu. Jakie wężyki do BKD 2.0 TDI ? Silikon? Jakie średnice i ile metrów na wszystko? Ogarnia ktoś?