1.9 TD szarpie po governor modzie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

1.9 TD szarpie po governor modzie

Post autor: Michał_1977 » pn lip 25, 2016 07:47

marcodado pisze:czyli później reaguje na gaz i jest elastyczniejszy, ale musiałem przełożyć dzwignię gazu na wieloklinie bo miałem prawie na maxa wykręconą śrubę od wydatku a dalej obroty spadały przy wykręcaniu.
Musisz wrócić o ten ząbek. Po prostu nie może tak być.
marcodado pisze:cały ten trzpień co wstawiałem sprężynkę jest krótszy niż ten z 1.6 TD w którym była sprężynka
Ja pierdziu,kto tam wcześniej łapy pchał?
Weź wywal tą sprężynkę,skoro już nie szarpie i niech będzie po staremu. Cuda na kiju... :panna:

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
marcodado
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: 1.9 TD szarpie po governor modzie

Post autor: marcodado » pn lip 25, 2016 22:34

Wpadłem na to co zrobiłem... Cofając o jeden ząbek zmniejszyłem dawkę, którą trzyma dzwignia gazu. Hmm, obroty są wysokie po wstawieniu sprężynki, bo nie poddaje się ona na niskich obrotach a jak dodam gazu to spory ruch dzwigni to poddająca się sprężynka. Podoba mi się ta elastyczność ale osiągi spadły, mimo że wstawiłem konkretny IC przed chłodnicę. Spróbuję wywalić sprężynkę, jak będzie szarpał to zostawię tak jak jest teraz tylko dowalę mocniejszy gov mod. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi Panie Michale, jestem bardzo wdzięczny, muszę tylko dopaść moment jak taty nie będzie w pobliżu bo on by najchętniej 1.6d wstawił z dawką na minimum... I pochwalę się co wymyśliłem..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”