zmiana silnika z agr na alh czy trzeba zmieniac coś jeszcze?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zamierzam wymienić silnik w swoim mk4 z agr na alh czy trzeba wymieniać coś jeszcze oprócz silnika (komputer, czujniki itp..) zaznaczam że zamienię całe podzespoły czyli silniki ze skrzyniami, turbinami itp..
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
Przerzucasz osprzęt z AGR-a do ALH i będzieNeoarti pisze:no dobrze a jeśli mam teraz agr i zamontuję goły słupek alh turbo i osprzęt zostanie od agr to będzie chodziło ? czy te silnik różnią się budową wewnętrzną ?

Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 06:43 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ALH zmieniony na AGR...turbo, pompa i sterownik zostaje z ALH. Czy to wystarczy i czy będzie to działać?
Na razie trwa (właściwie dopiero w weekend bedzie) walka z odpalaniem...z tym będę walczyl ja a silnik zmieniał ktoś inny... pytam orientacyjnie czy jak ustawie kąt wtrysku i dawkę paliwa to czy ma to prawo chodzić w takim zestawienu...
Na razie trwa (właściwie dopiero w weekend bedzie) walka z odpalaniem...z tym będę walczyl ja a silnik zmieniał ktoś inny... pytam orientacyjnie czy jak ustawie kąt wtrysku i dawkę paliwa to czy ma to prawo chodzić w takim zestawienu...
Re: zmiana silnika z agr na alh czy trzeba zmieniac coś jesz
Slupek niczym sie nie rozni. Dawka do sprawdzenia, w razie co korekta, ustawic kat i bedzie smigacQto pisze:ALH zmieniony na AGR...turbo, pompa i sterownik zostaje z ALH. Czy to wystarczy i czy będzie to działać?