Czy pompa vacum może miec luz na krućcu???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
nie może mieć to luzu ,u mnie ,że był luz na tym auto dziwnie sie zachowywało ,szarpało itp ,po wymianie na z sdi jak rekal odjął
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Odgrzeję temat
Robię koło serwa dlatego pomyślałem ze zrobię porządek z luźnym krućcem od vakupompy. Mam pytanie czy "obstukać" kruciec młoteczkiem i pokleić poksyliną można bez zdejmowania z silnika?
Robię koło serwa dlatego pomyślałem ze zrobię porządek z luźnym krućcem od vakupompy. Mam pytanie czy "obstukać" kruciec młoteczkiem i pokleić poksyliną można bez zdejmowania z silnika?
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
Czy przy zdejmowaniu pompy vacum z silnika trzeba na coś uważać? Zaopatrzyłem się już w mały młotek, poxyline i nową uszczelkę vacum. Czy jest sens wkręcać małą śrubę w bok kołnierza pompy? Czy zaklepanie + poxylina w zupełności wystarczy? Wszystkie informacje mile widziane, może uda się jakoś zrobić foto poradę na przyszłość
Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
a ja opierniczyłem klejem obuwniczym i jest lala (elastyczniejszy niz poxylina)
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Co wy z tym klejeniem. Fabrycznie jest zagnieciobe wiec jeśli się zluzowalo to zaklepac to małym mloteczkiem i tyle.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
wesol nie każdy ma zdolności do klepania
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
U mnie oprócz luzu na króćcu na wyjściu z pompy vacum jest jeszcze jakby luz przy wejściu do serwa przez sztywny przewód, czy można wymienić uszczelke ewentualnie uszczelnić wejście do serwa bo nie wiem jak się za to zabrać. Zaklepę kołnież króćca przy vacum i wymienię przewód/wąż do serwa na miękki. Tylko jak uszczelnić wejście do serwa?
Ja użyłem taśmy teflonowe do uszczelniania rur hydraulicznych. Trzeba kilkanaście razy owinąć i wcisnąć na smar.