olej do plynu chlodzacego silnik bls
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam . Koledzy ilu z was mialo taki przypadek lub slyszeliscie ze wina przedostania sie oleju do plynu byla nie rowna powierzchnia bloka ?? Z gory dziekuje za odpowiedzi
macpat1
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
BlokUmacpat1 pisze:wina przedostania sie oleju do plynu byla nie rowna powierzchnia bloka ??
Hmm,żeby blok pogięło na styku z głowicą,to musiałby nieźle w palnik dostawać,ale jak znam życie i silniki BLS,to prędzej korby by z niego wyszły.
Przyczyny szukałbym raczej w uszczelce pod głowicą,głowicy lub chłodnicy oleju pod filtrem.
Nie równa powierzchnia bloku do dość częsta przypadłość zwłaszcza po przegrzaniu jednostki jeśli jest taka możliwość technologiczna to trzeba przeszlifować blok i głowicę i będzie okej
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
To też napisałem,ale BLS zamiast się mocno przegrzać,woli pokazać kolanamaxsymus pisze:Nie równa powierzchnia bloku do dość częsta przypadłość zwłaszcza po przegrzaniu jednostki jeśli jest taka możliwość technologiczna
Re: olej do plynu chlodzacego silnik bls
To też napisałem,ale BLS zamiast się mocno przegrzać,woli pokazać kolana [/quote]
Moja wypowiedź ma całkiem inny sens ...jeśli chodzi o zatarte panewki to jest to przypadłość a raczej zaniedbania kierowców ( nie właściwy olej ) mam auto z silnikiem BXE przebieg ponad 300 000 tys od nowości w moich rękach serwisowany tylko w serwisie VW i jak jeszcze przejadę z 200 000 tys i się silnik " rozwali " to i tak uznam ten motor za idealny ...
Moja wypowiedź ma całkiem inny sens ...jeśli chodzi o zatarte panewki to jest to przypadłość a raczej zaniedbania kierowców ( nie właściwy olej ) mam auto z silnikiem BXE przebieg ponad 300 000 tys od nowości w moich rękach serwisowany tylko w serwisie VW i jak jeszcze przejadę z 200 000 tys i się silnik " rozwali " to i tak uznam ten motor za idealny ...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Wiem,ale ja w ostatniej wypowiedzi odniosłem się po części do swojej wcześniejszej wypowiedzi.maxsymus pisze:Moja wypowiedź ma całkiem inny sens
TDI przegrzać,to trzeba być upalaczem z mega zdolnościami,więc żebyś nie wiem jak w BLS cisnął,to zamiast się przegrzać,pokaże kopyta.
Olej,long life i winę kierowców odłóżmy na półkę. BLS,BXE i jeszcze parę,to nieudaczniki ze stajni VW,do czego producent przyznał sięmaxsymus pisze:jeśli chodzi o zatarte panewki to jest to przypadłość a raczej zaniedbania kierowców ( nie właściwy olej )
Jedna jaskółka wiosny nie czynimaxsymus pisze:serwisowany tylko w serwisie VW i jak jeszcze przejadę z 200 000 tys i się silnik " rozwali " to i tak uznam ten motor za idealny ...