Uszkodzony napinacz,jaka przyczyna ? Pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jest mi ktoś wstanie powiedzieć co było przyczyną uszkodzenie napinacza . dodam ze to nowy napinacz najeździł max 1000km
Pomijając wadę fabryczna , przyczyną uszkodzenia mogła być także źle dokręcona lub poluzowana śruba trzymająca i blokująca napinacz .
Jak dla mnie to było źle złożone , naciągnięte.
Nie możliwe żeby go tak rozciągnęło przy prawidłowym montażu, chyba ze zerwany pasek to tak powyginał.
Tam nie ma takich sił żeby powyginały taki materiał.
Pozdrawiam
Nie możliwe żeby go tak rozciągnęło przy prawidłowym montażu, chyba ze zerwany pasek to tak powyginał.
Tam nie ma takich sił żeby powyginały taki materiał.
Pozdrawiam
To niby co było zle zamontowane ??? Bo pierwszy raz spotkałem się z takim przypadkiem osobiście robiłem ten rozrząd i auto hulało
A co masz na myśli pisząc wada materiału???
Z ołowiu to było że się tak wygięło?
Coś musiałeś źle zrobić że taki efekt widzimy, bo chyba przed założeniem tak nie wyglądało.
A czemu demontowałeś teraz rozrząd? co się działo?
pozdrawiam
Z ołowiu to było że się tak wygięło?
Coś musiałeś źle zrobić że taki efekt widzimy, bo chyba przed założeniem tak nie wyglądało.
A czemu demontowałeś teraz rozrząd? co się działo?
pozdrawiam
Teraz zaskocze wszystkich . przyjechało do mnie caddy z uszkodzonym rozrządem zwalam pasek wyciągam napinacz i co widze Uszkodzony tak jak mój ,Przypadek ??? dodam ze nie demontowałem w swoim rozrządu po prostu wsiadłem w auto odpalam i po chwili Silnik zgasł
Podaj chodź oznaczenie silnika bo ja znowu znam inne przypadki np. zatarcie silnika np. w Audi A4 B7 z silnikiem BLB 2.0 TDI z winy wadliwego napędu pompy oleju - wada materiałowa powodowała zbyt gwałtowne zużywanie się napędu tej pompy i silnik nie miał odpowiedniego smarowania - oczywiście Audi nie przyznało się do stałej usterki fabrycznej - przynajmniej mi nic na ten temat nie wiadomo a silniki klękały jeden za drugim.
Czytam to forum od dobrych kilku lat i nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem w silniku 1Z ani w AGP, AQM itd.
Powiem tak - nie jest to stała bolączka tych silników więc nie jest to przypadek standardowy a wręcz indywidualny ale niestety nie jestem Ci w stanie podać przyczyny ale skoro auta serwisuje ten sam warsztat mechaniczny to pewnie tu tkwi problem. Innego wytłumaczenia na chwilę obecną nie mam.
Powiem tak - nie jest to stała bolączka tych silników więc nie jest to przypadek standardowy a wręcz indywidualny ale niestety nie jestem Ci w stanie podać przyczyny ale skoro auta serwisuje ten sam warsztat mechaniczny to pewnie tu tkwi problem. Innego wytłumaczenia na chwilę obecną nie mam.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie,jeśli to też Ty montowałeśCzęsciVw pisze: przyjechało do mnie caddy z uszkodzonym rozrządem zwalam pasek wyciągam napinacz i co widze Uszkodzony tak jak mój ,Przypadek ?
Ja również.Sztomel pisze:skoro auta serwisuje ten sam warsztat mechaniczny to pewnie tu tkwi problem. Innego wytłumaczenia na chwilę obecną nie mam.
Myślę,że może naciąganie paska w drugą stronę mogłoby coś takiego spowodować,ale nie wiem na bank. Ja zawsze w prawo kręcę napinacz
w Caddy też nie dawno rozrząd robiony ? możliwe że jakaś wadliwa seria wyszła