[MK3 AFN] problem z alternatorem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 AFN] problem z alternatorem
Witam, opisze swoja sytuacje.. auto na postoju i zapalonym silniku pracuje dobrze jesli jednak włącze swiatła lub obciaze w jakis sposob alternator to zaczyna klepać.. jak wyłącze swiatła to przestaje... wydaje mi sie ze moga to byc łożyska z alternatora albo szczotki.. bicia na napinaczu raczej nie ma.. a przy zimnym silniku i gdy na dworze chlodno to po zapaleniu auta kiedy jest ogromne obciazenie alternatora popiskuje pasek na niskich obrotach jak przygazuje to pisk znika ale jak spada na wolne obroty to piszczy przez kilka sekund... poradzcie cos..
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Nawet takie nie powinny paść po roku, trochę za szybko. Jak już będziesz wymieniał, to wymień dla pewności też pasek.rafek81 pisze:ale podejrzewam ze te najtansze za 20pln
Jak stary jest zużyty, to nawet napiędy może popiskiwać.
Ostatnio zmieniony czw paź 05, 2006 21:49 przez Grzesiekk1982, łącznie zmieniany 1 raz.
Bylem dzis u mechanika.. i stwierdzil ze alternator jest ok.. a klekotanie idzie od napinacza... ale rolka i napinacz byly wymienione.. wiec posostaje teraz tylko te ramie podobno tam sa jakeis tulejki co sie wyrabaija.. jak to konkretnei zdiagnozowac? gdzie kupic? podobno jest z tym problem..
znalazlem cos chyba i chyba to chodzi o te tulejki czy moze ktos to zweryfikowac...??
http://moto.allegro.pl/item131806855_tu ... _seat.html
jesli chodzi o napinacz to wlasnie cos takeigo mam..
znalazlem cos chyba i chyba to chodzi o te tulejki czy moze ktos to zweryfikowac...??
http://moto.allegro.pl/item131806855_tu ... _seat.html
jesli chodzi o napinacz to wlasnie cos takeigo mam..