[MK2 TD] Jaki olej na zime??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2 TD] Jaki olej na zime??
Witam !! Olej o jakiej gęstości będzie najleszy na nadchodzące chłody? Oraz co myslicie o akumulatorze Exide EXtrime 70 Ah 560 A czy wystarczy do 1.6 TD czy może za duży??
Oraz co dolewacie do paliwa w zimę aby utrzymać płynność oleju napędowego i w jakich ilościach ?? Pozdro 4ALL
Oraz co dolewacie do paliwa w zimę aby utrzymać płynność oleju napędowego i w jakich ilościach ?? Pozdro 4ALL
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 15:54 przez McMann, łącznie zmieniany 2 razy.
There's a plan to make all of this rigth...
Velocity & Acceleration - It's my addiction....
Velocity & Acceleration - It's my addiction....
Kupiłem w tamtym roku do swojego diesla Centrę 70Ah 640A i narazie nic nie mogę powoiedzieć,bo sie wtedy mrozy skończyły,ale wcześniej miałem jakiejś nieznanej firmy niemieckiej 64Ah 640A i radził sobie bardzo dobrze.Jeśli chodzi o diesla to musi mieć duży prąd rozruchowy,a taki 560A może mieć kłopoty przy dużych mrozach.Na pocieszenie to zimy ma nie być w tym roku
Nie Banner,na naklejce o ile pamietam był jakis kot,ale to raczej rzadna znana firma.Kiedys tez załozyłem taki temat:double-d pisze:ck, moze firma "banner' ?? dobry sprzęt
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=35430
jezeli chodzi o akumulatory to odradzam bialego boscha - mialem juz chyba ze 3 takie u siebie i wszystkie sypaly sie po ok 1,5 - 2 latach , chociarz wszystko z ladowaniem ok.....
teraz mam chyba exide z 2 letnia gwarancja i jak narazie nie mam problemu.
Akumulatory dobiera sie w zaleznosci od wielkosci alternatora i od typu jazdy , czyli czy glownie po miescie czy dlugie trasy.
teraz mam chyba exide z 2 letnia gwarancja i jak narazie nie mam problemu.
Akumulatory dobiera sie w zaleznosci od wielkosci alternatora i od typu jazdy , czyli czy glownie po miescie czy dlugie trasy.
1985 - Jetta USA 1.6TD
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mowicie ze 70 Ah jest zle dobrany...
Poprzedni wlasciciel mojego golfa zalozyl do niego .... 88Ah !! Altek go nie doladowuje, i w poprzednia zime co 2 noc chodzilem z aku do domku na ta zime bede musial kupic nowy aku, chce kupic jakis aku o poj. 65Ah (taki jest zalecany do diesla) albo cos w tej okolicy i jak najwiekszy prad rozruchowy, bo nie widzi mi sie latanie c noc z aku do domu (88Ah troche wazy a mieszkam na 3 pietrze)
Poprzedni wlasciciel mojego golfa zalozyl do niego .... 88Ah !! Altek go nie doladowuje, i w poprzednia zime co 2 noc chodzilem z aku do domku na ta zime bede musial kupic nowy aku, chce kupic jakis aku o poj. 65Ah (taki jest zalecany do diesla) albo cos w tej okolicy i jak najwiekszy prad rozruchowy, bo nie widzi mi sie latanie c noc z aku do domu (88Ah troche wazy a mieszkam na 3 pietrze)