Wysokie obroty stary diesel, pare ytań do obeznanych

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

orzel6
Nowicjusz
Nowicjusz

Wysokie obroty stary diesel, pare ytań do obeznanych

Post autor: orzel6 » sob sty 16, 2016 18:30

Witam, mam problem z moim VW polo z 96r. Jest tam silnik 1.9 sdi. Jak jest zimny to dobrze chodzi ale jak sie rozgrzeje to trzyma mi obroty od 1100 do 1900 (w zaleznosci jak jest rozgrzany) jak go zgasze i odpale znowu to juz sa normalne obroty i tak w kółko. Jak zmieniam bieg i trzymam na sprzegle to bardzo wolno schodzi z tych obrotow i zatrzymuje sie najczesciej na 1500.

1. Dodam, że jak odkrecilem pokrywe od filtru powietrza obok silnika to bylo tam pusto tylko 4 rurki i wszystko w oleju .
2. Ostatnio mi gazował sam, dużo pęcherzykow powietrza w nim bylo, to odlaczylem filtr paliwa i podlaczylem nowymi przewodami z opaskami bezposrednio do pompy z baku, teraz juz jest dobrze.
3. I jeszcze jak mam troche mniej niz 1/4 baku to lapie mi powietrze i zaczyna gazowac ( na zakretach, pod górke jak jade ) czy to jest prawidłowe? Wskazówka nie pokazuje nawet rezerwy. Czy może to być nieszczelny oring tam gdzie sie smoka odkreca pod siedzeniem z tyłu?

Jak ktoś zechce mi pomóc to wstawie nawet zdjęcia jak to wygląda.

Obrazek

Tak wygląda ten silnik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”