Drganie silnika + zwiększone spalanie na jałowym.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

tOudi_
Nowicjusz
Nowicjusz

Drganie silnika + zwiększone spalanie na jałowym.

Post autor: tOudi_ » czw sty 14, 2016 23:44

Witam Was wszystkich.

Temat pewnie doskonale znany, jednak w tym przypadku nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi.
Od jakiegoś czasu zacząłem czuć dziwne wibracje w kabinie mojego gofra. pierwsza myśl, poduszki, dwumas... okazało się, że silnik po odpaleniu lata na lewo i prawo, więc ulżyło mi bo stwierdziłem, że to na pewno poduchy. Ważną rzeczą jest zwiększone spalanie na biegu jałowym, czyli wtedy kiedy jednocześnie odczuwam drgania. Pojechałem do mechanika, okazało się, że poduchy do wymiany bo ledwo żyły :P

Po odebraniu samochodu, drgania są minimalnie mniejsze, jednak cały czas występują, oczywiście na jałowym, silnik tak samo lata, spalanie na jałowym cały czas od 0,8 do 1.2!! (wcześniej 0.5-0.6) W serwisie dostałem info że skoro poduszki wymienione to zostaje dwumas.. :banghead:

Teraz moje pytanie brzmi czy aby na pewno dwumas? Prócz drgań i spalania nie ma żadnych innych objawów typu stuki, puki, nic nie szarpie, odpala na dotyk..
Czy w golfie v jest jeszcze jakaś inna poducha odpowiedzialna za to? Na co mam zwrócić uwagę? Już nie mam ogólnie pomysłu..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”