Cieknąca vacum pompa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
Cieknąca vacum pompa
U mnie okazało się że ciekł olej spod pokrywy a pachniało ropą bo wężyk był nie szczelny. . . Kupiłem i zamontowałem bosh więc mam org luka na zbyciu jakby ktoś potrzebował
Cieknąca vacum pompa
czy taka pompa vacum Bosch o numerze 038145209M z golfa V będzie pasowała do tdi pd ajm golfa IV? (obecnie Luk)
GTB...
Cieknąca vacum pompa
dzięki wielkie mistrzu!!!
biorę używkę boscha 2006/2008 od golfa 5 z 1.9 tdi, nową uszczelkę i zobaczymy co będzie dalej,
od niedawna widziałem plamy na kostce, przez tydzień szukałem wycieków w fabii 2 1.4 tdi,
dziś zorientowałem się, że to z golfa, pod maską pod vacum oczywiście wszystko zalane ropą
to chyba będzie chyba winowajca i przyczyna, że gaśnie jak trochę ostygnie, dopiero pompowanie pedałem gazu pomaga
i z rana na zimnym zaskakuje dopiero za 2-5 razem
biorę używkę boscha 2006/2008 od golfa 5 z 1.9 tdi, nową uszczelkę i zobaczymy co będzie dalej,
od niedawna widziałem plamy na kostce, przez tydzień szukałem wycieków w fabii 2 1.4 tdi,
dziś zorientowałem się, że to z golfa, pod maską pod vacum oczywiście wszystko zalane ropą
to chyba będzie chyba winowajca i przyczyna, że gaśnie jak trochę ostygnie, dopiero pompowanie pedałem gazu pomaga
i z rana na zimnym zaskakuje dopiero za 2-5 razem
GTB...
Cieknąca vacum pompa
http://www.autodieselparts.com.pl/860,z ... 0001.htmla" onclick="window.open(this.href);return false; ten zestaw uszczelek by nie był bo pompy vacum i ta dziwna uszczelka
Cieknąca vacum pompa
to ja zapytam tak, powyższy zestaw uszczelek jest do vacum luk i bosch czy tylko do jednej z nich?
nawiązując do mojego postu w temacie z 7 października br. wymiana cieknącej pompy luka na nowszą używkę boscha nic nie pomogła w kwestii odpalania,
dałem nową ori uszczelkę, przestała kapać ropa no i w logu dyn 11 widać, że turbo lepiej wstaje bo nie ma już luzu na króćcu
nawiązując do mojego postu w temacie z 7 października br. wymiana cieknącej pompy luka na nowszą używkę boscha nic nie pomogła w kwestii odpalania,
dałem nową ori uszczelkę, przestała kapać ropa no i w logu dyn 11 widać, że turbo lepiej wstaje bo nie ma już luzu na króćcu
GTB...
Cieknąca vacum pompa
Dziś podczas oględzin silnika dostrzegłem całkiem niemały wyciek, no i unoszący się zapach ropy. Część którą przedstawię na zdjęciu to zapewne nieszczęsna pompa Vacum.
Przy przegazowaniu widać jak pęcherzyki ropy wydostają się w okolicach tej plastikowej czarnej zaślepki, dokładniej z jej górnej części. Po przeczytaniu tematu widze że najlepiej wymienić tą część na nową najlepiej Bosch, co niektórzy zmieniają uszczelki a co myślicie o używce Boscha?? Ponoć z nimi nie ma problemu, tylko Luk bywa wadliwy??
Przy przegazowaniu widać jak pęcherzyki ropy wydostają się w okolicach tej plastikowej czarnej zaślepki, dokładniej z jej górnej części. Po przeczytaniu tematu widze że najlepiej wymienić tą część na nową najlepiej Bosch, co niektórzy zmieniają uszczelki a co myślicie o używce Boscha?? Ponoć z nimi nie ma problemu, tylko Luk bywa wadliwy??
Cieknąca vacum pompa
ja wymieniłem na boscha kilkuletniego i nowa uszczelka z aso, spokój i żadnych wycieków
króciec w luku miałem luźny, w boschu tego nie ma
króciec w luku miałem luźny, w boschu tego nie ma
GTB...
Cieknąca vacum pompa
tą nową uszczelkę wymienia się pomiędzy pompą a głowicą??
czy to ta uszczelka?? http://allegro.pl/uszczelka-pompy-vacum ... 15688.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy to ta uszczelka?? http://allegro.pl/uszczelka-pompy-vacum ... 15688.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Cieknąca vacum pompa
Tak.przetyc pisze:tą nową uszczelkę wymienia się pomiędzy pompą a głowicą??
Nie,taka http://allegro.pl/uszczelka-pompy-paliw ... 17246.html" onclick="window.open(this.href);return false;przetyc pisze:czy to ta uszczelka?? http://allegro.pl/uszczelka-pompy-vacum" onclick="window.open(this.href);return false; ... 15688.html
Cieknąca vacum pompa
Witam
Panowie mam Polo 1.4 tdi i sączy mi się ropa z vacum, czy żeby ją uszczelnić muszę ją całą demontować, czy wystarczy te przednie torxy odkręcić i sam przedni dekiel mi zejdzie, nie miałem nigdy do czynienia z pompą vacum, dziś ją oglądałem to dookoła pompy idą bąbelki....
Pompa była regenerowana, są żółte znaczniki na śrubkach, dokręcenie by pomogło ?
Panowie mam Polo 1.4 tdi i sączy mi się ropa z vacum, czy żeby ją uszczelnić muszę ją całą demontować, czy wystarczy te przednie torxy odkręcić i sam przedni dekiel mi zejdzie, nie miałem nigdy do czynienia z pompą vacum, dziś ją oglądałem to dookoła pompy idą bąbelki....
Pompa była regenerowana, są żółte znaczniki na śrubkach, dokręcenie by pomogło ?
Cieknąca vacum pompa
Jeżeli masz wyciek spod ,,dekla" to jak odkręcisz te śruby torx i zejdzie ta pokrywa ale ogólnie nie ma dostępnych tych uszczelek samych . Ja wymieniałem i zakupiłem komplet jak byś szukał to wal na PW. będziesz miał taniej niż na allegro.
VW z ON to jest to .