Przepływomierz powietrza - naprawa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
mam problem z przepływomierzem powietrza PIERBURG 7.18221.01:
vag pokazuje bład nr 553 - nieprawidłowy sygnał
blok danych 03 - MAF pokazuje 35 i spada do 25 (gdzie powinno być 240 w zwyż)
Moje pytanie natomiast dotyczy samej konstrukcji tego przepływomierza - w środku widzę blaszkę, która jest odgięta i nie wiem czy to jest prawidłowe czy nie? Pewnie uwalona ale chciałem sie upewnic.
Na zdjęciach z forum: http://www.fotem.pl/data/c711e8c317f621 ... fcd51f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; wyglada inaczej - jest z obu stron połaczona.
Pozdrawiam,
Grzesiek
mam problem z przepływomierzem powietrza PIERBURG 7.18221.01:
vag pokazuje bład nr 553 - nieprawidłowy sygnał
blok danych 03 - MAF pokazuje 35 i spada do 25 (gdzie powinno być 240 w zwyż)
Moje pytanie natomiast dotyczy samej konstrukcji tego przepływomierza - w środku widzę blaszkę, która jest odgięta i nie wiem czy to jest prawidłowe czy nie? Pewnie uwalona ale chciałem sie upewnic.
Na zdjęciach z forum: http://www.fotem.pl/data/c711e8c317f621 ... fcd51f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; wyglada inaczej - jest z obu stron połaczona.
Pozdrawiam,
Grzesiek
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
ona jest wyłamana ,czyli nie sprawna ,bo bardzo delikatne ,przy czyszczeniu zapałka i watą kiedyś taką uszkodziłem lekko to popychając ,na szczescie sprawna można kupić za 100zł i tak zrobiłem działa mi do dziś
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
przepływka nadaje się na śmietnik.
kup używkę jak nie chcesz nadwyrężać portfela
kup używkę jak nie chcesz nadwyrężać portfela
Co to za padaka. Widział ktoś taki typ przepływki w silnikach AGR, ALH, AHF i ASV w Golfie IV bo ja nie. Co to za druciki ?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Re: Przepływomierz powietrza - naprawa
ja mam taką w ahf , jest taka sama jak w 80 b4 tdi od 94r czy tam w a4 b5 silnik tdi 1zSztomel pisze:Co to za padaka. Widział ktoś taki typ przepływki w silnikach AGR, ALH, AHF i ASV w Golfie IV bo ja nie. Co to za druciki ?
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Owszem te w AHF się różnią od AGR, ALH i ASV np. wtyczką na 5 pinów ale nie z takimi drucikami. Sprawdzałem już przeływki z pierwszych AGR, ALH jak i AHF i te od AHF owszem - różnica ale nie na takim poziomie - wszystkie miały lizaki jak w obecnych przepływkach. Pierwszy raz widzę takie ustrojstwo w Golfie IV generacji.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Jak ta na zdjeciu i po nr to taka sama jak napisalem wyzej .widac ze ktos uszkodzil i przekrzywil drucik.
A ja napiszę jeszcze raz - nigdy takiego czegoś nie widziałem w MK IV TDI.
To jest przepływka z Mk IV TDI - http://img05.staticclassifieds.com/imag ... rev006.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; w oryginalnej obudowie. Chciałem Ci wkleić fotki lizaka z przepływki ale jak zobaczyłem co ludzie w to miejsce wklejali to się przeraziłem. Ja pierdziu - chyba tylko 10 % użytkowników TDI wie co to jest przeplywka. Nie mam więcej pytań.
To jest przepływka z Mk IV TDI - http://img05.staticclassifieds.com/imag ... rev006.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; w oryginalnej obudowie. Chciałem Ci wkleić fotki lizaka z przepływki ale jak zobaczyłem co ludzie w to miejsce wklejali to się przeraziłem. Ja pierdziu - chyba tylko 10 % użytkowników TDI wie co to jest przeplywka. Nie mam więcej pytań.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
no tak to maf z mk4 bosch z wymiennym wkladem do alh asv . ahf ma pierburga z nie wymiennym wkladem .dodam ze te 2 sa lepsze od bosha
Re: Przepływomierz powietrza - naprawa
samochód to Golf IV TDI 1.9 110 z 98r.
Mam go już parę ładnych lat a przepływka była nie ruszana przeze mnie wiec albo się samo uszkodziło albo nie wiem co.
Gość w sklepie powiedział mi, że były montowane dwa typy tych przepływomierzy - z wymienna wkładką i jednoczęściowe, ja mam ten drugi właśnie.
Cena "oryginału" ponad 5 stów!!! (sic!) WTF? zamiennik prawie 3 stówy.
Kupię na allegro używkę-oryginał za 7 dyszek z przesyłką, przełożę, VAG i jak będzie dobra to fajnie, jak nie to odsyłam (dają gwarancję rozruchową).
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam
Mam go już parę ładnych lat a przepływka była nie ruszana przeze mnie wiec albo się samo uszkodziło albo nie wiem co.
Gość w sklepie powiedział mi, że były montowane dwa typy tych przepływomierzy - z wymienna wkładką i jednoczęściowe, ja mam ten drugi właśnie.
Cena "oryginału" ponad 5 stów!!! (sic!) WTF? zamiennik prawie 3 stówy.
Kupię na allegro używkę-oryginał za 7 dyszek z przesyłką, przełożę, VAG i jak będzie dobra to fajnie, jak nie to odsyłam (dają gwarancję rozruchową).
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam
Jak wymieniałem w Audi A4 AFN to pasowała z Passata B6 2.0 TDI BKP 140KM. Wystarczyło odkręcić wkład z drucikiem i przełożyć do starej obudowy z silnika AFN podobnej do tej co ma kolega w tym Golfie Błąd zniknął, auto odzyskało moc, logi bardzo ładne.
viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam. Mam seata z 2000r silnik AHF chciałbym się dowiedzieć czy to jest orginalny numer przepływki F OOC 2G2 055 bo wyczytałem że o takim numerze były w 130km. Chce kupić nową i chciałem się upewnić.
A może można ją samemu naprawić?
A może można ją samemu naprawić?
Czyli nie sugerować się tym co jest napisane na wkładzie tylko kupić taki jak podałeś? Teraz jeżdze z odpiętą wtyczką ale znalazłem coś o wpięciu diody. Mam taką 1N007 czy mogłbym taką wpiąć. Jak tak to pasek na diodzie ma być w 4 czy 5.