1Z zgasl i nie zapala.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1Z zgasl i nie zapala.
witam.
auto passat b4 1.9tdi 1Z 94' na osprzęcie pierburg
mój problem wygląda następująco.
podczas jazdy auto zgasło i nie można go odpalić.
sprawdziłem już:
- przekaźnik 109 i jest sprawny;
- prąd dochodzi na zawór n109 i słychać "tykanie" tego zaworu po przekręceniu kluczyka;
- sprawdziłem tez kostkę stacyjki i jest sprawna;
- instalacja elektryczna wizualnie wygląda na sprawna żadnych przetarć czy przerwań;
- akumulator i rozrusznik sprawny.
gdzie dalej szukać przyczyny?
niestety nie można się połączyć ze sterownikiem auta za pomocą vaga.
auto odpala na chwile gdy psikam plakiem w dolot.
jak sprawdzić pompę wtryskowa?
gdy odkręcę wtryskiwacz od przewodu wysokiego ciśnienia i zakręcę rozrusznikiem to powinno z niego tryskać paliwo?
ile tego paliwa powinno tryskać?
auto passat b4 1.9tdi 1Z 94' na osprzęcie pierburg
mój problem wygląda następująco.
podczas jazdy auto zgasło i nie można go odpalić.
sprawdziłem już:
- przekaźnik 109 i jest sprawny;
- prąd dochodzi na zawór n109 i słychać "tykanie" tego zaworu po przekręceniu kluczyka;
- sprawdziłem tez kostkę stacyjki i jest sprawna;
- instalacja elektryczna wizualnie wygląda na sprawna żadnych przetarć czy przerwań;
- akumulator i rozrusznik sprawny.
gdzie dalej szukać przyczyny?
niestety nie można się połączyć ze sterownikiem auta za pomocą vaga.
auto odpala na chwile gdy psikam plakiem w dolot.
jak sprawdzić pompę wtryskowa?
gdy odkręcę wtryskiwacz od przewodu wysokiego ciśnienia i zakręcę rozrusznikiem to powinno z niego tryskać paliwo?
ile tego paliwa powinno tryskać?
1Z zgasl i nie zapala.
Typowy problem z podawaniem paliwa.
filtr paliwa jest nowy.
jak zdejmę wężyk przelewowy z pierwszego wtryskiwacza to paliwo leci dość mocno.
jak zdejmę wężyk przelewowy z pierwszego wtryskiwacza to paliwo leci dość mocno.
- stefano189
- Gadatliwa bestia
1Z zgasl i nie zapala.
sprawdź czy pompa ciągnie paliwo z baku. i czy jest waha w przeowdach
MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
1Z zgasl i nie zapala.
pompa zasysa, przez wezyki przelewowe przelewa sie ropa, w przewodach nie ma powietrza
Re: 1Z zgasl i nie zapala.
Sprawdź koło zabate na wale może klina scielo ...zrób jeszcze tak że odlacz czujnik temp i odpal ...powinien lepiej zapalić
Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
1Z zgasl i nie zapala.
Skoro odpala na plaka rozrząd jest ok..paliwo powinno dość obficie tryskać z rurek wtryskiwaczy podczas kręcenia, obrotomierz podnosi się gdy próbujesz odpalić?
1Z zgasl i nie zapala.
no wlasnie paliwo leci wg mnie bardzo slabo z rurek, na obrotomierz nie patrzylem, w piatek bede z nim walczyl dalej
-
- Forum Master
1Z zgasl i nie zapala.
Witam, mogła się skończyć pompa, albo przeskoczył rozrząd na pompie wtryskowej. Sam osobiście miałem już dwa takie przypadki.
Silnik na 0, pompa wtryskowa na blokadę (coś o grubości fi15mm)i wałek na płetwę.
Można jeszcze wykręcić zawór N109 i sprawdzić, czy coś nie podeszło pod niego i czy po włączeniu zapłonu jest podawane 12V na ten zawór.
Pozdrawiam.
Silnik na 0, pompa wtryskowa na blokadę (coś o grubości fi15mm)i wałek na płetwę.
Można jeszcze wykręcić zawór N109 i sprawdzić, czy coś nie podeszło pod niego i czy po włączeniu zapłonu jest podawane 12V na ten zawór.
Pozdrawiam.
Tomek
1Z zgasl i nie zapala.
Pierwsza rzecz niech kolega sporawdzi ustawienie rozrzadu. Jesli ok, prawdopodobnie problem z pompą, nie daje wystarczającego ciśnienia na wtryski.
1Z + 0.216 + 16bit + chip + EGR out + wolna odma + KAT out
E46 330D M57
E46 330D M57
1Z zgasl i nie zapala.
rozrzad sprawdzony i jest wszystko ok
co oprócz zaworu n 109 może odcinać paliwo?
co oprócz zaworu n 109 może odcinać paliwo?
Re: 1Z zgasl i nie zapala.
Tak. W silniku diesla czujnik Halla - pozdrowienia od cioci Krysi !grinio pisze:Czujnik halla??