Apaczok pisze:Proba na prostej drodze, reczny zaciagnac i na 3 lub 4 biegu go probowac zadusic
Najlepiej rozebrać i zobaczyć w jakim jest stanie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Apaczok pisze:Proba na prostej drodze, reczny zaciagnac i na 3 lub 4 biegu go probowac zadusic
Sprawdziłeś szczelność wszystkich przewodów turbo-IC-kolektor i sam IC czy dziury nie ma? Mogło MFA się też sypnąć.Deft-on pisze:Panowie szybkie pytanie , ALH brak mocy , turbo z dołu lekko pogwizduje jak wcześniej ale zero doładowania , słychać jedynie lekkie jakby metaliczne chrobotanie . Oleju nie ubyło nic, w IC sucho ,wszędzie sucho , zero dymu .Auta nawet nie odpalam, dojechałem tylko 2 km do domu .Pytanie co to może być ?? poszły łopatki w turbinie ?? Wężyk podciśnienia wygląda na ok , dolot też wygląda na szczelny .
Przy takich objawach możesz spokojnie kontynuować jazdę a już z pewnością kolejne 15 km jeśli chcesz dojechać na sprawdzenie do mnie do Rybnika. Sprawdzenie nie będzie Cię nic kosztować (0 złotych) więc pewnie lepiej do Rybnika niż do np. tego mechanika co się zwie Śmietana na ul. Wodzisławskiej czy innego bo nie mam pozytywnej o nim opinii. Jak jesteś zainteresowany to pisz do mnie na PW. Gdybyś miał widoczne ubytki oleju w silniku to wtedy nie radziłbym kontynuowania jazdy gdyż występowałoby ryzyko uszkodzenia silnika na skutek uszkodzenia uszczelnień wałka turbosprężarki ale przy takich objawach jakie opisujesz tego nie ma.Deft-on pisze:Panowie szybkie pytanie , ALH brak mocy , turbo z dołu lekko pogwizduje jak wcześniej ale zero doładowania , słychać jedynie lekkie jakby metaliczne chrobotanie . Oleju nie ubyło nic, w IC sucho ,wszędzie sucho , zero dymu .Auta nawet nie odpalam, dojechałem tylko 2 km do domu .Pytanie co to może być ?? poszły łopatki w turbinie ?? Wężyk podciśnienia wygląda na ok , dolot też wygląda na szczelny .
Kris-THC pisze:Sprawdziłeś szczelność wszystkich przewodów turbo-IC-kolektor i sam IC czy dziury nie ma? Mogło MFA się też sypnąć.Deft-on pisze:Panowie szybkie pytanie , ALH brak mocy , turbo z dołu lekko pogwizduje jak wcześniej ale zero doładowania , słychać jedynie lekkie jakby metaliczne chrobotanie . Oleju nie ubyło nic, w IC sucho ,wszędzie sucho , zero dymu .Auta nawet nie odpalam, dojechałem tylko 2 km do domu .Pytanie co to może być ?? poszły łopatki w turbinie ?? Wężyk podciśnienia wygląda na ok , dolot też wygląda na szczelny .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 211 gości