Jakie świece żarowe :)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane
- Kontakt:
Jakie świece żarowe :)
elo mam MK3 1,9 D i chce wymienic swiece zarowe poniewaz niewiem kiedy bylo to robione i chce kupic nowe, czy ktos wie jakie kupic czy jest jakis symbol czy cos, albo mozna kupic obojetnie jakie Myslałem nad NGK co wy na to??
http://www.vwslask.pl/
- krystek007
- Ma gadane
Uch, że jeszcze nikt Ci nie zlinczował!!! za to że powielasz posty jest tego sporo na forum, generalnie polecają NGK, Beru ale i na Bosha nie narzekają te 3 warte są uwagi z naciskiem na dwie pierwze na allegro za 25zł sztuka chyba najtaniej jak znalazłem, tyle, że ja mam wersje 1Z nie wiem jak u Ciebie będzie, pewnie baaarrrdzo podobnie
Pozdrawiam.
Witam
Moze nie ma sensu zmieniac wcale tych swiec - to nie jest silnik benzynowy, ze musisz co 30tys zmienic swiece. Wprawdzie nie jest to moze duzy wydatek, ale chyba warto zaoszczedzic kilka PLN i sprawdzic najpierw te swiece.
Najlatwiej jest odkrecic od siwec listwe zasilajaca, czyli kawalek blachy laczacy wszystkie swiece i sprawdzic zwyklym miernikiem elektrycznym czy kazda ze swiec ma taki sam opor. Jesli dobrze sie orientuje to powinno byc tam okolo 1Ω. W kazdym razie jesli jest duza rozbieznosc na jakijs swiecy to nadaaje sie ona do wymiany.
Wyprowadzcie mnie z bledu jesli cos namieszalem, bo sam mam zamiar przed zima sprawdzic sobie w ten sposob swiece.
Pozdrawiam,
Zakrzes
Moze nie ma sensu zmieniac wcale tych swiec - to nie jest silnik benzynowy, ze musisz co 30tys zmienic swiece. Wprawdzie nie jest to moze duzy wydatek, ale chyba warto zaoszczedzic kilka PLN i sprawdzic najpierw te swiece.
Najlatwiej jest odkrecic od siwec listwe zasilajaca, czyli kawalek blachy laczacy wszystkie swiece i sprawdzic zwyklym miernikiem elektrycznym czy kazda ze swiec ma taki sam opor. Jesli dobrze sie orientuje to powinno byc tam okolo 1Ω. W kazdym razie jesli jest duza rozbieznosc na jakijs swiecy to nadaaje sie ona do wymiany.
Wyprowadzcie mnie z bledu jesli cos namieszalem, bo sam mam zamiar przed zima sprawdzic sobie w ten sposob swiece.
Pozdrawiam,
Zakrzes
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
na allegro mozesz kupic
bosch'a za 18zl od sztuki http://www.allegro.pl/item129773219_swi ... koda_.html
bosch'a za 18zl od sztuki http://www.allegro.pl/item129773219_swi ... koda_.html
To że przewodzi prąd niekoniecznie oznacza że grzeje.U mnie wszystkie niby grzały a był problem.I kupiłem dokładnie takie same Bosche i całą zime palił elegancko.W sklepie taka świeca kosztuje przwie 60 zł.zakrzes pisze:Wyprowadzcie mnie z bledu jesli cos namieszalem, bo sam mam zamiar przed zima sprawdzic sobie w ten sposob swiece.
-
- Nowicjusz
- Tuning_Boy_2005
- Ma gadane
- Kontakt:
- krystek007
- Ma gadane
ja kupiłem za 25zł sztuka NGK Y732U do 1Z, w innych sklepach cena nie spadała ponizej 35zł!!!(w jednym chcieli45zł) - swiece sa identyczne, a czy z przemytu??? no nie wiem gość ma sklep, sprzedaje juz długo, chyba w obecnych czasach ciężko w sklepie legalnym sprzedawać jakies przemycone... ale ja sie nie znam
Pozdrawiam.