audi 80 b4 1z problem drży silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam problem polega na tym , że silnik nie pracuje równo drży na luzie podczas postoju pojazdu oraz przy ruszaniu drży podczas jazdy mało wyczuwalne ... problem również pojawił się gdy jadę podczas jazdy coś ,, zapika '' jakaś kontrolka i potem się wyłączy o co w tym chodzi , dodam , że zapala normalnie nie ma problemów
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Skoro to 80 tka ,szczególnie na starszym osprzecie z nastawnikiem potencjometrycznym ,który nie występował w żadnym vw ,to radzę się przenieść na to forum http://www.audi80.pl/silniki-wysokoprezne-vf20.htm" onclick="window.open(this.href);return false; Tam możemy porozmawiać na temat przyczynMgost90 pisze:problem polega na tym , że silnik nie pracuje równo drży na luzie

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Re: audi 80 b4 1z problem drży silnik
munior pisze:Skoro to 80 tka ,szczególnie na starszym osprzecie z nastawnikiem potencjometrycznym ,który nie występował w żadnym vw ,to radzę się przenieść na to forum http://www.audi80.pl/silniki-wysokoprezne-vf20.htm" onclick="window.open(this.href);return false; Tam możemy porozmawiać na temat przyczynMgost90 pisze:problem polega na tym , że silnik nie pracuje równo drży na luziebo w zależności od tego jaki twoja pompa wtryskowa posiada nastawnik ,mogą być różne
nie chce skakać po innych forach
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
z takim podejsciem to konieczna wymiana pompy i silnika
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
- munior
- Kontakt:
Ciężko mi pojąć taką argumentacjęMgost90 pisze:nie chce skakać po innych forach

i wszystko na tematciachotdi pisze:z takim podejsciem to konieczna wymiana pompy i silnika

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Użytkownik
mi to wygląda na wtrysk sterujący lub pompa wtryskowa potencjometryczna oczywiście ,bo pewnie rocznik starszy niż 1994 bo od 1994 do 1996 były tylko na pierburgu a to inna bajka ,,sprawdż przepływomierz jak wiesz co to jest odczytaj nazwę ,powinno być bosh lub pierburg jeśli bosh to pompa do naprawy a raczej czyszczenia ścieżek
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
berthold61 pisze:mi to wygląda na wtrysk sterujący lub pompa wtryskowa potencjometryczna oczywiście ,bo pewnie rocznik starszy niż 1994 bo od 1994 do 1996 były tylko na pierburgu a to inna bajka ,,sprawdż przepływomierz jak wiesz co to jest odczytaj nazwę ,powinno być bosh lub pierburg jeśli bosh to pompa do naprawy a raczej czyszczenia ścieżek
przepływomierz jest bosha więc co bedzie do zrobienia ? czy na wskutek tej usterki to również może kopić na biało i silnik nierówno chodzi ?
-
- Użytkownik
Mgost90 pisze:berthold61 pisze:mi to wygląda na wtrysk sterujący lub pompa wtryskowa potencjometryczna oczywiście ,bo pewnie rocznik starszy niż 1994 bo od 1994 do 1996 były tylko na pierburgu a to inna bajka ,,sprawdż przepływomierz jak wiesz co to jest odczytaj nazwę ,powinno być bosh lub pierburg jeśli bosh to pompa do naprawy a raczej czyszczenia ścieżek
przepływomierz jest bosha więc co bedzie do zrobienia ? czy na wskutek tej usterki to również może kopić na biało i silnik nierówno chodzi ?
to cepiato że bosh jak byś drugi raz szukał audika to tylko i wyłącznie na pierburgu większy kop ,moc,moment obrotowy i najważniejsze pełna diagnostyka vag a u ciebie mizernie z diagnozą ale dwie rzeczy u ciebie najczęściej zawodzą
1 pompa wtryskowa -czyszczenie ścieżek styków -----------na boshu są pompy tak zwane indukcyjne ,bezproblemowe
2 możliwe że wtrysk sterujący świruje ---na chodzie i postoju puknij jakimś przedmiotem w wtrysk 3 ten z kabelkiem jak potelepie to raczej do wymiany
ale stawiam na pompę wtryskową --czyszczenie
jedno mnie dziwi dlaczego nie wchodzisz na forum audi 80 to jest istna kopalnia wiedzy oni te auta na wylot znają ,masz zdjęcia czyszczenia pomp wszystko
http://www.audi80.pl/index.htm?sid=8582 ... 7b9c79c2e7" onclick="window.open(this.href);return false;
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
ok dzięki za infoberthold61 pisze:Mgost90 pisze:berthold61 pisze:mi to wygląda na wtrysk sterujący lub pompa wtryskowa potencjometryczna oczywiście ,bo pewnie rocznik starszy niż 1994 bo od 1994 do 1996 były tylko na pierburgu a to inna bajka ,,sprawdż przepływomierz jak wiesz co to jest odczytaj nazwę ,powinno być bosh lub pierburg jeśli bosh to pompa do naprawy a raczej czyszczenia ścieżek
to cepiato że bosh jak byś drugi raz szukał audika to tylko i wyłącznie na pierburgu większy kop ,moc,moment obrotowy i najważniejsze pełna diagnostyka vag a u ciebie mizernie z diagnozą ale dwie rzeczy u ciebie najczęściej zawodzą
1 pompa wtryskowa -czyszczenie ścieżek styków -----------na boshu są pompy tak zwane indukcyjne ,bezproblemowe
2 możliwe że wtrysk sterujący świruje ---na chodzie i postoju puknij jakimś przedmiotem w wtrysk 3 ten z kabelkiem jak potelepie to raczej do wymiany
ale stawiam na pompę wtryskową --czyszczenie
jedno mnie dziwi dlaczego nie wchodzisz na forum audi 80 to jest istna kopalnia wiedzy oni te auta na wylot znają ,masz zdjęcia czyszczenia pomp wszystko
http://www.audi80.pl/index.htm?sid=8582 ... 7b9c79c2e7" onclick="window.open(this.href);return false;

- munior
- Kontakt:
Dowiesz się tam ,tego ,co mogę Ci z całą pewnością powiedzieć tutaj ...masz na 100% niesprawny nastawnik potencjometryczny ....czyszczenie ,czy inne zabiegi ,raczej w przypadku tej konstrukcji ,nic nie dadzą ,bo przerabiałem to grube dziesiatki razyMgost90 pisze: właśnie wchodzę na forum

munior pisze:Dowiesz się tam ,tego ,co mogę Ci z całą pewnością powiedzieć tutaj ...masz na 100% niesprawny nastawnik potencjometryczny ....czyszczenie ,czy inne zabiegi ,raczej w przypadku tej konstrukcji ,nic nie dadzą ,bo przerabiałem to grube dziesiatki razyMgost90 pisze: właśnie wchodzę na forumNajlepiej pozbyć sie tego nastawnika i przerobić na indukcyjny. To co piszę, wiem z własnej praktyki ,bo mam z tym do czynienia w 80 tkach ,od kilku lat
jaki koszt takiego przerobienia ?