Koło jednomasowe valeo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Koło jednomasowe valeo
Witam, dzięki za oświecenie arwam, masz rację to jest silnik CAPA.
Już poprawione
Jeszcze raz dzięki.
wesol, czy masz może namiary na taką firmę co to dorabiają?
Już poprawione
Jeszcze raz dzięki.
wesol, czy masz może namiary na taką firmę co to dorabiają?
Tomek
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Koło jednomasowe valeo
panowie mam pytanie. Posiadam docisk firmy Luk prawie nowe chcem dokupić tarcze firmy Valeo w sklepie cena 200 pln bo nowa z luka ok 400 pln. Czy taki zestaw będzie śmigal. Tarcze chcem kupić z 1z 28 zębów 225 mm
Koło jednomasowe valeo
mozesz napisac jakos ze skladnia i ze zrozumieniem co masz z jakiego to silnika na jednomas czy na dwumas?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- ciachotdi
- diesel m@ster
Koło jednomasowe valeo
chce wszystko wsadzić z golfa 3 tdi 1Z czy tarcza z 1Z podejdzie do mojego alh 90 km.
Koło jednomasowe valeo
ciacho840 pisze:chcem
x2ciacho840 pisze:czy tarcza z 1Z podejdzie do mojego alh 90 km.
Było 1000 razy, jest wielki podwieszony temat
- ciachotdi
- diesel m@ster
Re: Koło jednomasowe valeo
Znalazł się polonista pozatym Temat o którym piszesz to temat wymiany sprzegla vr6 i g60 na temat 1Z jest dwa lub trzy posty z których nie wynika jednoznacznie czy można wymienić na sprzeglo o którym Ja pisze. Wczytaj się w temat a bądziesz wiedział jak na następne pytanie odpowiedzieć. Chyba ze piszesz żeby sobie nabic ilość postow na forumShmatan pisze:ciacho840 pisze:chcem
x2ciacho840 pisze:czy tarcza z 1Z podejdzie do mojego alh 90 km.
Było 1000 razy, jest wielki podwieszony temat
Koło jednomasowe valeo
kolego czytac i jeszcze raz czytac. Widze ze cos tam wiesz a wiesz to bo pewnie czytales ale pewnie mas zproblem ze zrozumieniem tekstu. Niestety ale w szkole trzeba bylo uważać. Niekt nie bedzie wyjasniał kazdemu kto sie pojawi na forum z osobna. Zestaw G60 i 1Z tot o samo co bylo powtarzane setki; wróć to juz nie setki to tysiące razy. VR6 to praktycznie taki sam zestaw jak G60 czy 1Z z tym ze ma mocniejsze sprezynki na tarczy sprzeglowej. Wymiarami, ksztaltem to tosamo. TO WSZYSTKO JUZ BYŁO!!
Koło jednomasowe valeo
ciacho840, kup ze statim'a. będziesz bardziej zadowolony niż z Valeo a już napewno bardziej niż z LUK'a który się żywcem rozłazi...
Koło jednomasowe valeo
Nie wiem czy było ale czy do zestawów valneło, statim ,luk można założyć docisk i tarcze z innej firmy np sachs? chodzi o to że jeśli założe zestaw valeo to jak tarcza bądz docisk padnie to czy bede musiał kupować nowy zestaw czy założyć tarcze i docisk innej firmy , czy będzie pasował???
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Koło jednomasowe valeo
Jak się czytać nie chce to ja mogę zmobilizować Ale widać czytanie ze zrozumieniem też jest u Ciebie słabe skoro piszesz takie rzeczy jak wyżejciacho840 pisze:Znalazł się polonista pozatym Temat o którym piszesz to temat wymiany sprzegla vr6 i g60 na temat 1Z jest dwa lub trzy posty z których nie wynika jednoznacznie czy można wymienić na sprzeglo o którym Ja pisze. Wczytaj się w temat a bądziesz wiedział jak na następne pytanie odpowiedzieć. Chyba ze piszesz żeby sobie nabic ilość postow na forum
Następnemu który będzie pytał o coś co było wałkowane na tym forum naście set razy pokoloruje profil
Tego dotyczy temat i za każde następne pytania nie związane z sprzęgłem Valeo tak samo będę nagradzałprzemlin pisze:Koło jednomasowe valeo
To dział Techniczny, a nie pogadanki
-
- Nowicjusz
Koło jednomasowe valeo
mariusz wróciles do dwumasy?? Jak rozebrales ten zestaw valeo to co sie okazalo. Tacza czy doscisk odmówil posluszenstwa?? Jaka masz skryznie 5 czy 6 biegową??
-
- Użytkownik
Re: Koło jednomasowe valeo
Witam
Zestaw SACHS 3000 332 001 podejdzie pod jednomas Valeo?
Zestaw SACHS 3000 332 001 podejdzie pod jednomas Valeo?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
Koło jednomasowe valeo
Tego chyba nikt ci nie powie. JEdnomas valeo wyglada łudzaco podobnie jak jednomas ori z silnika 1Z wiec czysto teoretycznie powinno podpasowac ale kto wie czy wspanialomyslnie valeo nie przesunal odrobine kołków ustalajacych na docisk o 2 mm lub otworów do przykrecenia docisku tez o 2 mm. Najlepiej to kupic docisk jakis uzywke z 1Z G60 i sprawdzic. Na allegor chodza po 50-70 zl wiec to nie majatek. Ewentualnie zmierz bardzo dokladnie odleglosci kolków ( sa trzy szt na zamachu) i odleglosci otworów do przykrecenia srubek docisku ( jest 6 szt) to porównam jak mam u siebie w zamachu 1Z.