Jak już odświeżyłeś temat to jeszcze ja co dorzucę. Od kilku kilku miesięcy też borykam się z pęcherzykami powietrza w przewodach, ale u mnie paliwo się nie cofa i nie mam problemów z odpalaniem nawet po tygodniu postoju choć mój numerek pompy to
1J0 919 183 D. Jeszcze nie spotkałem w żadnym poście mojego przypadku

, a mianowicie:
drobne pęcherzyki zaczynają płynąć po kilku sekundach po odpaleniu i chwilami zanikają lub po większym dodaniu gazu ponad
2000 obr/min zaczynają płynąć intensywnie, tak że wtryski zapowietrzają się i za samochodem jest chmura
siwego, gęstego i śmierdzącego ropą dymu a silnik pali tylko na niektórych cylindrach i dopóki nie zgaszę i nie odczekam kilka lub kilkanaście minut to nie mogę ponownie jechać.

Zaznaczam, że po rozgrzaniu silnika brak takich objawów lub po gwałtownym dodaniu gazu (do deski) silnik potrafi przejść w stan serwisowy a po zgaszeniu wszystko wraca do normy i mogę przejechać następne 100 km i nawet z gazem do podłogi bez najmniejszych problemów. Taki objaw siwego dymu na ciepłym silniku mogę wymusić na postoju po gwałtownym dodaniu gazu do podłogi i równie gwałtownym zdjęciu nogi z pedału. 3 dni temu wymieniłem filtr paliwa na nowy i bez żadnych zmian. Jak by ktoś miał jakiś pomysł gdzie i jak szukać proszę o odpowiedź.
Gaz dobry do kuchenek gazowych a nie do samochodów.