[MK3] Vento: niezapala-kontrolak świec żarowych się nieświci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Vento: niezapala-kontrolak świec żarowych się nieświci
Niewiem co jest ale moje Vento 1.9 TD niezapala. Sprawdziłem bezpiecznik pod klapą tam gdzie jest przytiwerdzony koło silnika wycieraczek. Nie ma napięcia na świecach żarowych (próbowałem miernikiem i odrazu załaczałem stacyjkę).
I niewiem co jest, przekaźnik też wydaje się dobry bo pstryka przy włąnczaniu stacyjki.
Czy może padł cały sterownik?? (tak kontrolka mnie zastanawia czemu nieświeci) ??
pomóżcie!!!!
I niewiem co jest, przekaźnik też wydaje się dobry bo pstryka przy włąnczaniu stacyjki.
Czy może padł cały sterownik?? (tak kontrolka mnie zastanawia czemu nieświeci) ??
pomóżcie!!!!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
sprawdziłem świece są dobre. Próbowałem zapalic na ostro tzn. przewodem z akumulatora na świece, okazało się ze świeczki grzeja bo były ciepłe ale on dalej niezapala. Wydaje mi sie że pompa paliwowa niedostaje prądu i niepodaje paliwa (tego niewiem tak mi się wydaje). Co robić przekaźnik się niezwiera chyba padł ale próbowałem go dociskać i tym samym chyba grzać świece ale to też nic niedało. I sam nic niewiem !!!!????
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
przekaźnik sprawdziłem i jest padnięty. Jutro jadę kupic nowy jak niezadział ato niewiem co mu dolega.
[ Dodano: 08 Wrz 2006 16:42 ]
Przekaźnik kupiłem nowy, założyłem i nadal nic. Swiece są dobre. Miele ale on niezapala. kontrolka od świec żarowych nadal nmieświeci. Napewno niema prądu na elektrozaworze ale czemu??
Doradzcie coś!!!!!!!!!!
[ Dodano: 08 Wrz 2006 16:42 ]
Przekaźnik kupiłem nowy, założyłem i nadal nic. Swiece są dobre. Miele ale on niezapala. kontrolka od świec żarowych nadal nmieświeci. Napewno niema prądu na elektrozaworze ale czemu??
Doradzcie coś!!!!!!!!!!